23 ноември 2017

buditeli.info

Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български национален дух. Верую

news menu leftnews menu right
Флаг България На 23 ноември...
 †10 ноември по църковния календар - Светиите Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст, Куарт и Орест Прочетете повече ТУК
Първа Софийска дивизия настъпва към Букурещ Прочетете повече за настъплението ТУК
Западният отряд разбива турската отбрана при село Правец Прочетете повече за битката ТУК
БТВ - Нищо общо с реалността

"Бтв НЕ ЗАСЛУЖАВА НАЦИОНАЛЕН ЕФИР, ЗАЩОТО НЕ Е НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ. ДА СЕ ОТНЕМЕ НЕЗАБАВНО ЛИЦЕНЗА"

 

" "Еколози нападнаха екип на бТВ" - снимката на мъж, показващ среден пръст на екипа на най-голямата телевизия в страната и историята за повален на земята оператор, за пореден път създадоха полемика около медията. Десетки хора споделиха снимки във фейсбук със задрасканото лого на телевизията, коментари я обвиниха в пристрастност, докато журналистите за пореден път недоумяваха защо хората избухват в гняв точно срещу тях, докато те съвестно, според тях, си вършат работата. Винаги съм смятал, че част от яростта срещу медията е неоправдана и че е недопустимо да слагаме всички журналисти , работещи там, под един знаменател. Този път обаче ми е повече от ясно, защо хората НЕ харесват бТВ. Случаят с нападнатия екип на телевизията ме върна 3 години назад, когато аз самият бях репортер в бТВ - Новините.

В петък следобед телевизията разпределя задачите за почивните. Случи се така, че аз бях на смята и отидох да видя заявките за събитията. Заявките се пишат от продуцентите на новините, които събират информация от различни източници, репортерите поемат събитията и ги развиват, докато се превърнат в завършени репортажи за различните емисии. Разрових се из листовете и вдигнах един, на който пишеше "протест - еколози". В описанието на заявката беше обяснено, че "природозащитниците" от "Природа за хората" ще организират концерт в защита на Витоша. Погледнах листа отново, мислейки че е станала грешка - "Природата за хората" е зле прикрит инструмент на Витоша ски, Юлен и стоящите зад тях Първа инвестиционна банка и Цеко Минев, помислих си, сигурно е недоглеждане. Занесох заявката при дежурния продуцент и наивно обясних, че тази организация е създадена само и единствено, за да имитира обществено мнение, прокарвайки интересите на гореспоменатите фирми. Получих в отговор "знам". Повторих обясненията си, защото аз бях този, на когото щеше да се наложи да заснеме манипулативния репортаж. Получих още едно "знам".

В часовете след този случай загубих младия и наивен репортер в себе си, както и вярата си в свободата на словото в България. На следващия ден реших, че ще си свърша работата по всички принципи на журналистиката. Прессъобщението на "Природата за хората" говореше за оставка на директора на парка, Тома Белев. Аз реших, че ще го интервюирам и ще покажа и неговата гледна точка, какъвто би трябвало да е професионалния подход на един независим журналист. Отидох с това предложение при същия продуцент и получих отказ. Бях "помолен" да снимам единствено и само събитието. В последен отчаян пристъп се позовах на мотото на бТВ - Новините - "НО нали сме "Всички гледни точки"?! , "В този случай не сме" беше ясният и твърд отговор. Отидох да снимам събитието, постарах се да го напиша максимално сухо и безпристрастно и отказах да озвуча репортажа с гласа си. Беше ме срам. Отидох при репортер Х, който уважавам с чисто сърце и потресен му разказах какво се е случило. Ядосан, но определено наясно с проблема, той се присъедини към глухия ми гняв. Покрай нас мина репортерката У и попита защо изглеждаме по този начин. Х й обясни, тя се обърна към мен и каза : "Ама ти нали не вярваш в приказките за Свобода на Словото в България? "

Източник: "Цекоминевщината, свободата на словото и защо хората НЕ харесват бТВ" - Петър Станчев


Вече втори ден социалните мрежи гърмят след непристойното поведение на Диана Найденова, която си навлече гнева на хиляди българи. Реших да не качвам клипа с това псевдо - интервю , защото няма смисъл да увеличаваме рейтинга към сайта им. Ще цитирам част от изцепките й по време на "разговора" с Петко Цветков от коалиция "Да остане природа в България" относно екопротестите през последните няколко дни. Ето неадекватните неща, които "журналистката" каза по време на "интервюто":
"Знаете ли, Аз съм домакинът тук и аз ще подавам началото и края на всеки въпрос." ;
"Ако гражданин излезе да протестира, за да изрази позицията си по отношение природата в България и той твърди, че няма гражданска позиция, която да заяви пред телевизия с 2 милиона аудитория(бтв), този човек е отишъл да бие други хора и да пие бира там." ;
"Можете да се изкажете, когато ви позволя, защото все пак това е диалог."

Няма смисъл да обсъждам цялостното й гнусно и надменно поведение. Ще ви покажа много малка част от коментарите в интернет пространството:

"Относно БТВ - отдавна съм крайно разочарован! Катуница беше един от първите примери; нежеланието за отразяване на наистина важни теми; изключително странните спортни новини, които не подкрепят българския спорт. В същото време е смешно мотото им "всички гледни точки", което е крайно лицемерно. Във въпросното предаване "Нищо общо" нямаше нито една секунда, която да следва корпоративните уж интереси! То направо нямаше нищо общо с журналистика, етика, нормално човешко отношение, минимално количество здрав разум от страна на водещата. Единственото хубаво нещо беше госта, който се държа повече от нормално и адекватно. В една нормална държава това предаване щеше да бъде свалено веднага от ефир!!! Водещия ще бъде уволнен и ще има официално извинение от медията! "

"Ами ако това ви е стоката - няма съмнение. Едвам изгледах интервюто , трябваше да го видя, макар че беше изключителна агония да слушам тази невъзпитана, арогантна и невероятно нагла , и най-вече глупава жена да бълва помия и екскременти от там, от където се очаква да се чуват безпристрастни въпроси и аргументи ( нали това ви е претенцията). По-добре не я уволнявайте, нека си стои, за да напомня на хората какви сте."

"БТВ отдавна клатят везната на гражданското търпение, но не виждам никаква причина да продължаваме да толерираме подобни кретенясали, полуграмотни, мизерни форми на живот, цапащи лицето на чудесната професия и призвание - журналист. Аз и моето семейство НЯМА ДА ГЛЕДАМЕ ТАЗИ ПРОДАЖНА ТЕЛЕВИЗИЯ!"

 

Коментари  

 
+3 #1 tichassfront 2012-06-19 02:41
Поздравления на този, който е писал статията, точно днес си мислех да пиша такава статия, но след като се прибрах от работа гледам, че е написано, БРАВО!!!
И ДА БЪДЕ СМЪРТ ЗА ЕНИЧЕРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ!!!
Цитиране
 
 
+3 #2 мария 2012-06-19 11:17
Благодаря! Нямаше как да пропусна подобна наглост от най-гнусната телевизия.
Цитиране
 
 
+2 #3 ангеларий 2012-06-20 15:11
Да бяха само те.... Дезинформацията, страха и омразата се леят от всички възможни „медии„ „ НЯМА НОВИНА, НЯМА ПРОБЛЕМ„ това е основен метод на рабора на „медиите„ ни.
Цитиране
 
 
+8 #4 club28varna 2012-06-22 12:28
Смърт за еврейските телевизии!
Цитиране
 
 
+1 #5 Галина 2013-10-17 15:47
Браво! Така е, още от самото начало БТВ даваше сигнали,че не е това, което трябва да е като национална телевизия. А пък последните няколко години с тези турски сериали....няма нужда от коментар! И последно : да си спомняте, драги зрители на БТВ, кой национален празник почете телевизията - никога нито един - на него ден те си излъчват стандартната програма!
Цитиране
 

Радио Будители

hoicoi radio

РАЗДЕЛИ И СТАТИИ

ИДЕЯТА "ПРАВОСЛАВНИ БУДИТЕЛИ"

КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО

Отстъплението от вярата наречено "нов стил"

КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ДУШИ?!

ПАТРИОТИЗЪМ

ВЯРА

ДЕЛАТА НА АНТИХРИСТА И ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА

 


 

 

 

е подписан Ньойският диктат Прочетете повече ТУК!
Азбука на православието

 


Добави коментар

 

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Остават: 1000 символа

Защитен код
Обнови

Радио Будители

hoicoi radio

ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА "БУДИТЕЛИ"

ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ НАРОД - 2 части

КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ДУШИ?!

ПОСЛЕДНОТО ПИСМО НА БОТЕВ

ПРОБЛЕМИТЕ НА СЪВРЕМЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИЗЪМ

ТРЕВОЖНИ МОМЕНТИ В РЕЧТА НА ДОГАН

ЩО Е ТОВА ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ

УМИРА ЕДИН БЪЛГАРСКИ СВЕТЕЦ

ООН иска 5-годишните да учат за мастурбация

УБИЙСТВОТО НА НАЦИИТЕ - 2-ра и 1-ва част

ИСТИНАТА ЗА ФЕРДИНАНД - БЪЛГАРОУБИЕЦА

МЕДИЙНАТА ГАВРА С БЪЛГАРИТЕ И ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ ГЕРОИЗЪМ

БТВ - Нищо общо с реалността

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ МЪЧИТЕЛИ - 1,2 и 3-та част

БЪЛГАРСКАТА КЪРВАВА КОЛЕДА

НАЦИОНАЛИСТИ !!!

Роден е един велик Българин

Свети цар Юстиниан е Българин

Българското Християнство

Свети Паисий днес

История на европейските ни окупатори

СЪЮЗНИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВКИ НАД БЪЛГАРИЯ

Българската армия дава основата на съвременните бойни действия

Траките, Троя, Рим и Скандинавските саги

Гудериан: Учех се от генерал Колев

ЕС или новият СССР

ЗАЩО НАШЕТО УЧИЛИЩЕ РАЖДА ИЗРОДИ

ЗЛОВЕЩОТО ИЗКУСТВО НА ВАТИКАНА

Християнсвото след 50 години

БЪЛГАРИЯ

ЕДНА ОТ НАЙ - ЧЕРНИТЕ ДАТИ

9/11 - ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

Какво са помаците

10 НОЕМВРИ 1989г.

Българи или пришълци - 1, 2 и 3 част

"Идеалната" смърт

ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ

ГЕНОЦИДЪТ И ХОЛОКОСТЪТ НАД БЪЛГАРИТЕ

ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

ВНИМАНИЕ !!! ОТРОВИТЕ С КОИТО НИ ТРОВЯТ !!!

ПОМНИ ВОЙНАТА

Детето в света на телевизията и компютрите

Борбата в Христа в днешното време на отстъпление

БЪЛГАРСКАТА ГОЛГОТА БАТАК

СЪБОР НА СВЕТИ БАТАШКИ МЪЧЕНИЦИ

"Креативен секс за елита" с децата на Европа

ЗА ЛЪЖАТА И ИЛЮЗИЯТА

ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА - Христо Смирненски

България е осъдена на революция

ИЗБРАНИ МОМЕНТИ ОТ ПИСМАТА НА ИГУМЕН НИКОН ВОРОБЬОВ

Заедно срещу извращенията на вавилонската блудница

БЪЛГАРСКА КНЯГИНЯ "ПРЕДТЕЧА НА ХРИСТИЯНСТВОТО" ПО РУСКАТА ЗЕМЯ

ДИСЕКЦИЯ НА ЧОВЕКООМРАЗАТА

Банките в България ще се взривят

СВЕТИ КНЯЗ ВЛАДИМИР - ВНУКЪТ НА СВЕТИ ЦАР БОРИС I Е ПРОСВЕТИЛ РУСИЯ

В ПАМЕТ НА НАШИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

† СВЕТИ СЛАВЕН ПРОРОК ИЛИЯ. Илинден

Умира една велика Българска майка

СЪВЕТИ НА АПОСТОЛА КЪМ ЖЕНИТЕ

Почитаме паметта на велик Български духовен водач

Свети Симеон Самоковски

БОЛШЕВИШКИЯТ ГЕНОЦИД НАД ПРАВОСЛАВНИТЕ

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

БЪЛГАРИНЪТ СПАСИЛ ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА ПО БОЖИЯ ВОЛЯ - СВЕТИ ЦАР ТЕРВЕЛ

БЪЛГАРИНЪТ ОБЕДИНИЛ РУСКИТЕ ЦЪРКВИ

БОГОУБИЙЦИТЕ

МИТЪТ ЗА ИЗБИВАНЕТО НА 52-ТА РОДА

КОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА "БЪЛГАРСКАТА" ПОЛИТИКА ?!

Двете бебета и Мама - Съвременна притча

КОЙ Е ЛЕВСКИ?!

Цитати от светите отци за идването на антихриста.

МАРТЕНИЦИТЕ - ЕЗИЧЕСКО СУЕВЕРИЕ ВОДЕЩО ДО МЪКИ ВЪВ ВЕЧНОСТТА.

ЕТО КАК СЕ Е СПАСИЛА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ВЯРА!

Възпитанието в духа на християнството

Еретик и сектант талмудист начело на Украйна

Театър

Коя вяра е изначална?!

УЧИТЕЛЯТ НА ВСЕЛЕНАТА ЗА ЮДЕИТЕ

България срещу юдея

РОБИ

Дяволската музика

Послушанието на жената към мъжа е Господен закон

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА

ПРАВОСЛАВНИ ЧУДЕСА НА 20-ТИ ВЕК

Пътешествие към древната Христова вяра

За Петровият пост и въпросите, които поражда

БЕЗМЪЛВЕН ВИК

Народе, народе...Най-нови статии:

Най-четени статии:

Обратна връзка

Click on the image to change it

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.