22 октомври 2017

buditeli.info

Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български национален дух. Верую

news menu leftnews menu right
Флаг България На 22 октомври...  †09 октомври по църковния календар - Св. праведен праотец Авраам и неговия племенник Лот. Св. апостол Яков Алфеев - от дванадесетте апостоли. Св. преподобни Андроник и Атанасия (V). Прочетете повече ТУК!
„Корона” - продължението на тайния план „Шипка” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Brannik   
Вторник, 12 Септември 2017 23:49

Истина е , че "Светият" синод разбуни общественото мнение много повече отколкото преди месец една импровизирана пресконференция на 101 интелектуалци, които дадоха старта на политинженерен проект „Корона”. Но няма как да е по друг начин – правилата и в политическата драматургия изискват покачване на градуса на обществената температура. А какво по-сериозно покачване може да се очаква от това Симеон Сакскобургготски да се титулува отново цар на всички българи?!

Истина е, че Българската "православна" църква е отделена от държавата и решенията на висшият й орган "Светия" синод са автономни. Затова не е работа на светски лица – пък били те и като „смирени миряни и обикновени християни” да се намесват в решенията на синода и да ги коментират публично. Колкото и да усещат застрашени позициите си в държавната йерархия. Както това се случи с решението да се споменава в молитвата името на Симеон Сакскобургготски като цар на българите. Подобна непремерена реакция не може да не е очаквана от сценаристите, нали?!

Истина е обаче и че решението на "Светия" синод съвсем не идва случайно точно сега. В точния момент и на точното място. И че същото това решение се явява важна и дори значима брънка от новата разработка за политическото реанимиране на Симеон Сакскобургготски. И повторното му вкарване в реалната политика

Като журналист във в.”Новинар”, преди години първа информирах за тайната разработка „Шипка” с участието на видни кадрови офицери от (бившата ?!) Държавна сигурност за връщането на Симеон Сакскобургготски в България и спускането му в политиката. И то по признание на участниците в акцията. Сега сме свидетели на „Корона”, както стана известна инициативата за новата политическа роля на Сакскобургготски. Оставяме на юристи – конституционалисти да нищят цар ли е Симеон, след като се е заклел в републиканската конституция, и дали пък може да има бивши царе. Пак през 2001 г., написах, че Симеон захвърли короната и прие да стане министър-председател. Както се разбра по-късно, като такъв той намери за необходимо да оправи и личните си имуществени претенции.

Истина е, че сега, когато говорим за плана ”Корона” , както го определиха онези 101 интелектуалци, обявили се като организационен комитет, не можем да не си спомним, че първото желание на Симеон е да стане президент. Това

не се случи през 2001 г. А може ли да се случи сега? Както добре знаем, президентски избори наближават . Кампанията е време да започне и тя започна. Първо с пресконференцията на 101 интелектуалци. После с решението на "Светия" синод. А колкото до отложената визита на „Червения площад” на 9 май, това навярно е опит да се забули влиянието на Москва. Само в скоби ще споменем и за „топлите” връзки на българския висш клир с Руската патриаршия. Както и за разсекретените досиета на митрополитите.

Не трябва да забравяме, че главното действащо лице в завръщането на Симеон Сакскобургготски – по личните признания на участниците в плана „Шипка” - е бившият зам.- шеф на Първо главно управление на ДС ген. Любен Гоцев, който е имал срещи в Мадрид още преди падането на Берлинската стена.

Както сега и тогава през 1995-6 г активни участници в „Шипка” са и митрополити от "Светия" синод. Така че, както се казва, нищо ново под слънцето.

Сега все по-малко хора си спомнят времето, когато се заговори за връщането на Симеон в родината и за онова невиждано дотогава въодушевление, с което царят-изгнаник беше посрещнат на 24 май 1996 г. в София. Тогава десетки хиляди се стекоха от летище София, по цялото протежение на бул. "Цариградско шосе", та чак до площада около "Св. Ал. Невски", за да видят и чуят на живо синът на цар Борис III. За тези, които вече са забравили, ще припомним, че по това време - средата на 1996 г. - при управлението на Виденов, инфлацията вече беше започнала главоломния си бяг. Цените на най-основните храни растяха всеки час, а заплатите стигаха едва 5-6 долара. Години преди това обаче вече е съществувала специална разработка за връщането на Симеон в България. За целта през 1993 г са активирани български евреи, живеещи в Съединените щати - равин Асса и Яков Джераси. Целта е да се използва ролята на цар Борис Трети за спасяването на българските евреи и на тази вълна да се възкачи Симеон в българската политика.

Симеон сам кръстил "Шипка"

плана за завръщането му в България. Той видял нещо подобно на знамение във факта, че по това време вече е получил като дарение къщата на столичната ул. "Шипка" 38.

Планът предвижда Симеон II да запази царската си титла и затова се търси подходяща юридическа формула. За идването на царя се търсели конституционни рамки, умувало се как юридически да се атакува референдумът от 1946 г. или пък да се иска възстановяване на Търновската конституция.

Симеон II бил много въодушевен от идеята и дори често казвал, че може да се използва опитът на Хомейни да се завърне в Иран

След обсъждане с царя Яков Джераси организира грандиозен концерт в НДК с участието на Лили Иванова и всички известни изпълнители, за да "изкарат хората от чекмеджетата", както той казва.

Но по-голямата медийна акция е с излъчването по телевизията на анимационния филм "Цар-лъв", в който репликите на героите са сменени.

В тази българска версия героите говорят за добрия цар, за малкия цар, който се крие и трябва да му се помогне да се върне.

Това е медийната кампания. За връщането на Симеон обаче е необходим и юридически архитект. И тогава се появил архитектът на царската визита Георги Марков. Няколко са конституционните съдии, които и по това време не крият топлите си чувства към царя-изгнаник - покойният вече Христо Данов, Васил Гоцев, когото месеци по-късно СДС ще използва като пратеник в Мадрид, и Георги Марков.

Но докато Данов винаги е казвал, че е монархист по убеждение, въпреки че се е заклел в републиканската конституция, то Георги Марков е "своеобразен плувец между президента Желю Желев, който го предложи за член на Конституционния съд, и цар Симеон II", спомнят си участници в събитията.

През лятото на 1995 г. Георги Марков се срещнал с Яков Джераси за първи път в Дипломатическия клуб в Горна баня. Близо до басейна конституционният съдия споделил формулата за успешното идване на цар Симеон.

Комитет от 30 видни интелектуалци със специална декларация да отправят покана до Негово величество да се върне в родината си. Нещо повече - Марков бил готов с текста на декларацията.

Втората среща между него и Джераси станала на следващия ден в престижния столичен хотел "Шератон" в 16 ч. Още същата вечер в къщата на "Шипка" 38 в седалището на фондация "България" било свикано спешно съвещание на комитета, за да обсъдят текста на декларацията от всички страни.

Особено активни били преподавателят във Факултета по журналистика Елиезер Алфандари и доц. от СУ "СВ. Кл. Охридски" Тодор Танев.

Както ще си спомнят по-късно участници в събитията, тогава Симеон II предпочитал да дойде само на визита и много се притеснявал

да не би да го сполети участта на румънския екс монарх Михай,

който беше върнат от властите при пристигането си още на границата.

Важна подробност е, че не друг, а отново Георги Марков дал списъка с 30-те интелектуалци, които да подпишат поканата до Симеон. Сценаристите на българската политика са обсъждали и варианта Симеон, патриархът и Тодор Живков да направят съвет на старейшините и да станат балансьори на прехода, не отрича политическият съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров. Планът се разпаднал, защото Живков се разубедил. Още при първото завръщане на Симеон през 1996 г. е имало идея той да се срещне с Тодор Живков. Твърди се, че искането било отправено от бившия зам.-шеф на Първо главно ген. Любен Гоцев."Ние решихме, че не е подходящо още при първото си завръщане Царя да се види с него. Затова го посъветвахме да отложи срещата за следващото си завръщане", обяснява Джераси. Междувременно Живков починал и до (публична) среща така и не се стигнало.

После всички си спомняме 2001 г., НДСВ, 800- те дни, необходимостта от това да си сменим чипа, по думите на тогавашния министър-председател Симеон Сакскобургготски.

Сега е време на новия план „Корона”. От нас зависи дали ще успее.

Майя Любомирска

† ВИЖТЕ ОЩЕ

ЗА СЪКРАЩАВАНЕТО НА ЛИТУРГИИТЕ, ТАЙНСТВАТА И ТРЕБИТЕ В НОВОСТИЛНАТА ЦЪРКВА

ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ОГЛАШЕНИЕТО

ЗАЩО БОГ НИ ИЗОСТАВИ

Отстъплението на новостилната "църква" от Бога

Цитати от нашата книжка

Завещаното ни от Бога относно календара

Театърът на антихриста

Защо се премахва вероучението

За старостилния икуменизъм

ПАСТИРСКО ОКРЪЖНО ПОСЛАНИЕ ПРОТИВ МАСОНСТВОТО

КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО

Изповедание на вярата

Последно променен на Сряда, 13 Септември 2017 00:30
 

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Радио Будители

hoicoi radio

РАЗДЕЛИ И СТАТИИ

ИДЕЯТА "ПРАВОСЛАВНИ БУДИТЕЛИ"

КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО

Отстъплението от вярата наречено "нов стил"

КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ДУШИ?!

ПАТРИОТИЗЪМ

ВЯРА

ДЕЛАТА НА АНТИХРИСТА И ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА

 


 

 

 

е подписан Ньойският диктат Прочетете повече ТУК!
Азбука на православието

 


Добави коментар

 

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Остават: 1000 символа

Защитен код
Обнови

Радио Будители

hoicoi radio

ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА "БУДИТЕЛИ"

ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ НАРОД - 2 части

КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ДУШИ?!

ПОСЛЕДНОТО ПИСМО НА БОТЕВ

ПРОБЛЕМИТЕ НА СЪВРЕМЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИЗЪМ

ТРЕВОЖНИ МОМЕНТИ В РЕЧТА НА ДОГАН

ЩО Е ТОВА ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ

УМИРА ЕДИН БЪЛГАРСКИ СВЕТЕЦ

ООН иска 5-годишните да учат за мастурбация

УБИЙСТВОТО НА НАЦИИТЕ - 2-ра и 1-ва част

ИСТИНАТА ЗА ФЕРДИНАНД - БЪЛГАРОУБИЕЦА

МЕДИЙНАТА ГАВРА С БЪЛГАРИТЕ И ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ ГЕРОИЗЪМ

БТВ - Нищо общо с реалността

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ МЪЧИТЕЛИ - 1,2 и 3-та част

БЪЛГАРСКАТА КЪРВАВА КОЛЕДА

НАЦИОНАЛИСТИ !!!

Роден е един велик Българин

Свети цар Юстиниан е Българин

Българското Християнство

Свети Паисий днес

История на европейските ни окупатори

СЪЮЗНИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВКИ НАД БЪЛГАРИЯ

Българската армия дава основата на съвременните бойни действия

Траките, Троя, Рим и Скандинавските саги

Гудериан: Учех се от генерал Колев

ЕС или новият СССР

ЗАЩО НАШЕТО УЧИЛИЩЕ РАЖДА ИЗРОДИ

ЗЛОВЕЩОТО ИЗКУСТВО НА ВАТИКАНА

Християнсвото след 50 години

БЪЛГАРИЯ

ЕДНА ОТ НАЙ - ЧЕРНИТЕ ДАТИ

9/11 - ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

Какво са помаците

10 НОЕМВРИ 1989г.

Българи или пришълци - 1, 2 и 3 част

"Идеалната" смърт

ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ

ГЕНОЦИДЪТ И ХОЛОКОСТЪТ НАД БЪЛГАРИТЕ

ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

ВНИМАНИЕ !!! ОТРОВИТЕ С КОИТО НИ ТРОВЯТ !!!

ПОМНИ ВОЙНАТА

Детето в света на телевизията и компютрите

Борбата в Христа в днешното време на отстъпление

БЪЛГАРСКАТА ГОЛГОТА БАТАК

СЪБОР НА СВЕТИ БАТАШКИ МЪЧЕНИЦИ

"Креативен секс за елита" с децата на Европа

ЗА ЛЪЖАТА И ИЛЮЗИЯТА

ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА - Христо Смирненски

България е осъдена на революция

ИЗБРАНИ МОМЕНТИ ОТ ПИСМАТА НА ИГУМЕН НИКОН ВОРОБЬОВ

Заедно срещу извращенията на вавилонската блудница

БЪЛГАРСКА КНЯГИНЯ "ПРЕДТЕЧА НА ХРИСТИЯНСТВОТО" ПО РУСКАТА ЗЕМЯ

ДИСЕКЦИЯ НА ЧОВЕКООМРАЗАТА

Банките в България ще се взривят

СВЕТИ КНЯЗ ВЛАДИМИР - ВНУКЪТ НА СВЕТИ ЦАР БОРИС I Е ПРОСВЕТИЛ РУСИЯ

В ПАМЕТ НА НАШИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

† СВЕТИ СЛАВЕН ПРОРОК ИЛИЯ. Илинден

Умира една велика Българска майка

СЪВЕТИ НА АПОСТОЛА КЪМ ЖЕНИТЕ

Почитаме паметта на велик Български духовен водач

Свети Симеон Самоковски

БОЛШЕВИШКИЯТ ГЕНОЦИД НАД ПРАВОСЛАВНИТЕ

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

БЪЛГАРИНЪТ СПАСИЛ ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА ПО БОЖИЯ ВОЛЯ - СВЕТИ ЦАР ТЕРВЕЛ

БЪЛГАРИНЪТ ОБЕДИНИЛ РУСКИТЕ ЦЪРКВИ

БОГОУБИЙЦИТЕ

МИТЪТ ЗА ИЗБИВАНЕТО НА 52-ТА РОДА

КОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА "БЪЛГАРСКАТА" ПОЛИТИКА ?!

Двете бебета и Мама - Съвременна притча

КОЙ Е ЛЕВСКИ?!

Цитати от светите отци за идването на антихриста.

МАРТЕНИЦИТЕ - ЕЗИЧЕСКО СУЕВЕРИЕ ВОДЕЩО ДО МЪКИ ВЪВ ВЕЧНОСТТА.

ЕТО КАК СЕ Е СПАСИЛА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ВЯРА!

Възпитанието в духа на християнството

Еретик и сектант талмудист начело на Украйна

Театър

Коя вяра е изначална?!

УЧИТЕЛЯТ НА ВСЕЛЕНАТА ЗА ЮДЕИТЕ

България срещу юдея

РОБИ

Дяволската музика

Послушанието на жената към мъжа е Господен закон

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА

ПРАВОСЛАВНИ ЧУДЕСА НА 20-ТИ ВЕК

Пътешествие към древната Христова вяра

За Петровият пост и въпросите, които поражда

БЕЗМЪЛВЕН ВИК

Народе, народе...Най-четени статии:

Обратна връзка

Click on the image to change it

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.