22 октомври 2017

buditeli.info

Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български национален дух. Верую

news menu leftnews menu right
Флаг България На 22 октомври...  †09 октомври по църковния календар - Св. праведен праотец Авраам и неговия племенник Лот. Св. апостол Яков Алфеев - от дванадесетте апостоли. Св. преподобни Андроник и Атанасия (V). Прочетете повече ТУК!
ПАСТИРСКО ОКРЪЖНО ПОСЛАНИЕ ПРОТИВ МАСОНСТВОТО ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Brannik   
Четвъртък, 09 Февруари 2017 09:33

Ние ще бъдем виновни пред Бога и хората, ако мълчим и не ударим камбаната за предупреждение. Това е наш дълг – да казваме истината, пренебрегвайки всяка опасност.

Припомняме това послание на някои наши братя и сестри, които са обвързали сърцата си със симпатии, одобрения, пристрастия и защита на някои видни представители на световното сатанинско масонство, като дори ги споменават в частните си молитви, започвайки по този начин процес на отделяне от спасителното изповедание на вярата и създаване на невидими и пагубни връзки на душата с лукавия измамник на човечеството.

След като представим част от превода на посланието на Истинската Православна Църква ще си позволим да направим едно кратко заключение.

Това, което през вековете отделя и запазва Църквата Христова от всички дяволски лъжеучения и религии, е ясното им изобличаване и произнасяне на анатема над тях.

Както във времената преди нас така и сега е една Божествената институция на земята, която закономерно се отделя и предава на преизподнята всеобхватното съвременно зло, бидейки вярна на своя Създател и небесен Владика Христос.

Ето нейното Пастирско окръжно послание против масонството (превода е с незначителни съкращения):

„„Пазете се“, - е казал Господа наш Иисус Христос, - „от лъжепророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители: по плодовете им ще ги познаете.“ (Мат. 7:15).

И божествения апостол Петър: „Имало е и лъжепророци между народа, както и между вас ще има лъжеучители, които ще вмъкнат пагубни ереси и, като се отричат от Господа, Който ги е изкупил, ще навлекат върху си скорошна погибел. И мнозина ще последват тяхното разпътство, и поради тях пътят на истината ще бъде похулен.“ (2 Пет.2:1-2)

В това, че безумието на франк-масоните се явява носител и предвестник на всякакво зло, разтърсващо и смущаващо обикновения народ Божий, никой не се съмнява. За това е съвършено необходимо чрез това окръжно послание да просветим нашето паство, и да използваме съответните духовни средства за неговата защита.

Ние ще бъдем виновни пред Бога и хората, ако мълчим и не ударим камбаната за предупреждение. Това е наш дълг – да казваме истината, пренебрегвайки всяка опасност. Познайте истината, и истината ще ви направи свободни (Иоан. 8:32). В тази връзка е истина, че масонството представлява тайна религия, напълно отличаваща се и чужда на християнството. Точно масонството отрича и напада коварно, скрито и вероломно християнската вяра в основните и фундаментални нейни догмати.

Масоните отричат Божествената същност на нашия Господ Иисус Христос, троичноста на Бога, боговдъхновеноста на Светото Писание, и по такъв начин те се опитват да разрушат зданието на Християнството и на неговите развалини да изградят своя религия, която те наричат религия на бъдещето, и с която смятат да заменят съществуващите религии. Именно поради тази причина масонството има свои места, наречени „ложи“, където се извършват духовни служения, имат и свои служители, наричани „почтени“, и особен обряд на служение, на основата на който в тайно обкръжение се извършват приличащи на идолослужения, различни масонски ритуали: освещавания на храмове, кръщения, венчания, поминования на последователи. Масонството счита за нечестиви християните, които не са посветени в неговите тайни.

От това ясно се вижда, че съвършено никакви компромиси не може да има между християнството и масонството, така както никакъв компромис няма между светлината и тъмнината и между Христа и Велиара.

 

 

...

По гореказаната причина, тъй като Единната Свята Съборна и Апостолска Източна Църква Христова, чиито догмати, Свещени Канони и Свещено Предание ние усърдно съхраняваме като нейни най – малки пастири, е отделила, осъдила и отлъчила всеки християнин, който се е отклонил от тези разпоредби, а особено тези, вкарващи ерес и техните последователи, били те властници, управители, старейшини, високопоставени лица или от обикновения народ, клирици или миряни; ние считаме масонската ерес за враждебна на християнството, и задължени от своето служение, следвайки Светите Вселенски Събори, с дадената ни власт ПРЕДАВАМЕ БЕЗБОЖНОТО МАСОНСТВО НА САТАНА, и го казваме в епитрахил и омофор.

"Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде" (Гал. 1:8).

ВСИЧКИ, КОЙТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ДЯВОЛСКИТЕ И БЕЗЗАКОННИ ДЕЛА НА МАСОНСТВОТО, И ВСИЧКИ КОЙТО СЛЕДВАТ ТЕХНИЯ ПОВРЕДЕН УМ И ЗАБЛУЖДЕНИЕ, ДА БЪДАТ ОТЛЪЧЕНИ И ПРОКЛЕТИ ОТ ОТЦА, СИНА И СВЯТАГО ДУХА, И ДА БЪДАТ СЛЕД СМЪРТТА СИ НЕПРОСТЕНИ, НЕРАЗЛОЖЕНИ И РАЗДУТИ КАТО ТИМПАН. ДА СТЕНАТ И СЕ ТРЕСАТ, КАТО КАИН НА ЗЕМЯТА. ДА СЕ РАЗТВОРИ ЗЕМЯТА И ДА ГИ ПОГЪЛНЕ, КАТО ДАФАНА И АВИРОНА; ГНЕВЪТ БОЖИЙ ДА БЪДЕ НА ТЯХНАТА ГЛАВА И УЧАСТТА ИМ ДА Е НА ИУДА ПРЕДАТЕЛЯ. АНГЕЛ ГОСПОДЕН ДА ГИ ПРЕСЛЕДВА С ОГНЕН МЕЧ, И ПРОЦВЕТАНИЕ ДА НЕ ВИДЯТ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ. ТРУДОВЕТЕ ИМ ДА БЪДАТ НЕБЛАГОСЛОВЕНИ...

Всички, които се обърнат от тази среда и се отвратят от тяхното проклето умопомрачение, ще получат наградата на ревнителя Финес, ще бъдат благословени и ще имат прошка от Отца, и Сина, и Святаго Духа, Единната и неразделна Троица, Единния по естество Бог, и от нас, Неговите раби.“

Атина, 25 ноември 1949 г.

Светия Синод на Църквата на Истинно Православните Християни на Гърция.

Председател:

Архиепископа на Църквата на ИПХ, Атински и на цяла Гърция Матей.

Членове:

Тримифунтски СПИРИДОН

Патраски АНДРЕЙ

Солунски ДИМИТРИЙ

Коринтски КАЛЛИСТ

В предходните векове са изниквали множество ереси, секти и масови религии създадени от личности, които грешно са тълкували Писанието и водени от своята гордост са създавали свои учения с които са увличали в погибел множество души. Въпреки това, може да се каже, че те искрено са вярвали, че почитат Бога и са имали някакви, макар и лъжовни идеали и морал. Езичниците също са почитали чрез своите фалшиви богове мъжеството, честта, реда и морала. Те не са имали понятие, че почитат демони, които се представят за богове или божии ангели. Светиите от тези времена на Църквата ясно са ни показали как трябва да се постъпва с еретиците и езичниците. Дори когато е ставало въпрос за императори, те са им отдавали нужната чест и след това, без да се боят са изповядвали вярата в истинския Бог и са изобличавали пред народа беззаконието им.

Това, което обаче се случва в наши дни многократно задминава заблудите на древните. В момента света се управлява от сатанинската секта на юдомасонството, която абсолютно съзнателно служи на дявола.

Нейните дълбоки корени се крият в Египет и в идолопоклонството възприето от някои еврейски родове. Тези фамилии в последствие открито ще се противопоставят на Божия избраник Моисей, ще подведат своите събратя в поклонение на златния телец и на Ваал, в съпротива на Божията воля, в избиване на множество пророци и праведници и в разпъване на Месията. Те ще синтезират своите сатанински знания научени от Египет и Вавилон в своя завет с дявола, наречен Талмуд. На негова основа ще създадат и своята съвременна човеконенавистна доктрина, наречена ционизъм.

С помощта на знанията дадени от бесовете тази юдейска върхушка успява да обсеби световните финанси и ресурси, като постепенно завладява изцяло и политическата власт във всички съвременни държави, без изключение, поставяйки местни членове на своите масонски организации в управлението. Участници в нейните братства, ордени и ложи са световните президенти, премиери, депутати, а също и благородниците, кралете и кралиците. Алфа ложата на тези сатанисти се намира във столицата на държавата с най – много нейни членове – Лондон. Неин най – изтъкнат представител е английската кралица, самата тя от древния талмудически илюминатски род на Кохари-Сакса-Кобург-Гота. Негови „достойни“ синове са грабителите и унищожителите на на нашия нещастен народ, дядо и внук – Фердинанд и Симеон.

В по – близките до нас времена е имало само една световна сила, която е противостояла с Божията помощ на този сатанински океан, това е била Руската православна империя. С възприемането на парламентаризма и опорочаването на богопомазаната православна монархия, в това богохранимо общество постепенно започва да навлиза отровата на разцеплението и анархията, която в крайна сметка отвръща от себе си Божествената защита и хвърля Русия във властта на бесовете. В тази власт тя е и до ден днешен. Неин наместник там е юдеина-хасид, офицера от ЧК Владимир Шаломов - Путин.

Членове на споменатите сатанински братства  ръководят и световната индустрия, търговия, медии, наука, образование, медицина, фармацевтика, спорт и развлечения.

Те постепенно уеднаквяват и глобализират световните общества, подготвяйки ги за бъдещия единен световен ред, ръководен от очаквания техен фалшив месия, юдейския княз антихрист.

Паралелно с всички останали сфери на нашия живот този процес върви и в световните фалшиви религии, вярвания, в ересите и сектите, като техните ръководители – равини, имами, ходжи, шамани, магьосници, гуру, протестантски пастори, новостилни „митрополити“ и „патриарси“, католически кардинали и папа, всички те са членове на споменатите сатанински братства.

Те ни подготвят от своя страна за единната религия, чиито световен патриарх ще бъде споменатия дяволски „месия“.

Едно може да запази нашите души от идващото сатанинско царство – Истинската Православна Църква.

Амин.

† ВИЖТЕ ОЩЕ

ЗА СЪКРАЩАВАНЕТО НА ЛИТУРГИИТЕ, ТАЙНСТВАТА И ТРЕБИТЕ В НОВОСТИЛНАТА ЦЪРКВА

ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ОГЛАШЕНИЕТО

ЗАЩО БОГ НИ ИЗОСТАВИ

Отстъплението на новостилната "църква" от Бога

Цитати от нашата книжка

Завещаното ни от Бога относно календара

Театърът на антихриста

Защо се премахва вероучението

За старостилния икуменизъм

КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО

 

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Радио Будители

hoicoi radio

РАЗДЕЛИ И СТАТИИ

ИДЕЯТА "ПРАВОСЛАВНИ БУДИТЕЛИ"

КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО

Отстъплението от вярата наречено "нов стил"

КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ДУШИ?!

ПАТРИОТИЗЪМ

ВЯРА

ДЕЛАТА НА АНТИХРИСТА И ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА

 


 

 

 

е подписан Ньойският диктат Прочетете повече ТУК!
Азбука на православието

 


Добави коментар

 

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Остават: 1000 символа

Защитен код
Обнови

Радио Будители

hoicoi radio

ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА "БУДИТЕЛИ"

ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ НАРОД - 2 части

КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ДУШИ?!

ПОСЛЕДНОТО ПИСМО НА БОТЕВ

ПРОБЛЕМИТЕ НА СЪВРЕМЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИЗЪМ

ТРЕВОЖНИ МОМЕНТИ В РЕЧТА НА ДОГАН

ЩО Е ТОВА ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ

УМИРА ЕДИН БЪЛГАРСКИ СВЕТЕЦ

ООН иска 5-годишните да учат за мастурбация

УБИЙСТВОТО НА НАЦИИТЕ - 2-ра и 1-ва част

ИСТИНАТА ЗА ФЕРДИНАНД - БЪЛГАРОУБИЕЦА

МЕДИЙНАТА ГАВРА С БЪЛГАРИТЕ И ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ ГЕРОИЗЪМ

БТВ - Нищо общо с реалността

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ МЪЧИТЕЛИ - 1,2 и 3-та част

БЪЛГАРСКАТА КЪРВАВА КОЛЕДА

НАЦИОНАЛИСТИ !!!

Роден е един велик Българин

Свети цар Юстиниан е Българин

Българското Християнство

Свети Паисий днес

История на европейските ни окупатори

СЪЮЗНИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВКИ НАД БЪЛГАРИЯ

Българската армия дава основата на съвременните бойни действия

Траките, Троя, Рим и Скандинавските саги

Гудериан: Учех се от генерал Колев

ЕС или новият СССР

ЗАЩО НАШЕТО УЧИЛИЩЕ РАЖДА ИЗРОДИ

ЗЛОВЕЩОТО ИЗКУСТВО НА ВАТИКАНА

Християнсвото след 50 години

БЪЛГАРИЯ

ЕДНА ОТ НАЙ - ЧЕРНИТЕ ДАТИ

9/11 - ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

Какво са помаците

10 НОЕМВРИ 1989г.

Българи или пришълци - 1, 2 и 3 част

"Идеалната" смърт

ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ

ГЕНОЦИДЪТ И ХОЛОКОСТЪТ НАД БЪЛГАРИТЕ

ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

ВНИМАНИЕ !!! ОТРОВИТЕ С КОИТО НИ ТРОВЯТ !!!

ПОМНИ ВОЙНАТА

Детето в света на телевизията и компютрите

Борбата в Христа в днешното време на отстъпление

БЪЛГАРСКАТА ГОЛГОТА БАТАК

СЪБОР НА СВЕТИ БАТАШКИ МЪЧЕНИЦИ

"Креативен секс за елита" с децата на Европа

ЗА ЛЪЖАТА И ИЛЮЗИЯТА

ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА - Христо Смирненски

България е осъдена на революция

ИЗБРАНИ МОМЕНТИ ОТ ПИСМАТА НА ИГУМЕН НИКОН ВОРОБЬОВ

Заедно срещу извращенията на вавилонската блудница

БЪЛГАРСКА КНЯГИНЯ "ПРЕДТЕЧА НА ХРИСТИЯНСТВОТО" ПО РУСКАТА ЗЕМЯ

ДИСЕКЦИЯ НА ЧОВЕКООМРАЗАТА

Банките в България ще се взривят

СВЕТИ КНЯЗ ВЛАДИМИР - ВНУКЪТ НА СВЕТИ ЦАР БОРИС I Е ПРОСВЕТИЛ РУСИЯ

В ПАМЕТ НА НАШИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

† СВЕТИ СЛАВЕН ПРОРОК ИЛИЯ. Илинден

Умира една велика Българска майка

СЪВЕТИ НА АПОСТОЛА КЪМ ЖЕНИТЕ

Почитаме паметта на велик Български духовен водач

Свети Симеон Самоковски

БОЛШЕВИШКИЯТ ГЕНОЦИД НАД ПРАВОСЛАВНИТЕ

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

БЪЛГАРИНЪТ СПАСИЛ ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА ПО БОЖИЯ ВОЛЯ - СВЕТИ ЦАР ТЕРВЕЛ

БЪЛГАРИНЪТ ОБЕДИНИЛ РУСКИТЕ ЦЪРКВИ

БОГОУБИЙЦИТЕ

МИТЪТ ЗА ИЗБИВАНЕТО НА 52-ТА РОДА

КОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА "БЪЛГАРСКАТА" ПОЛИТИКА ?!

Двете бебета и Мама - Съвременна притча

КОЙ Е ЛЕВСКИ?!

Цитати от светите отци за идването на антихриста.

МАРТЕНИЦИТЕ - ЕЗИЧЕСКО СУЕВЕРИЕ ВОДЕЩО ДО МЪКИ ВЪВ ВЕЧНОСТТА.

ЕТО КАК СЕ Е СПАСИЛА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ВЯРА!

Възпитанието в духа на християнството

Еретик и сектант талмудист начело на Украйна

Театър

Коя вяра е изначална?!

УЧИТЕЛЯТ НА ВСЕЛЕНАТА ЗА ЮДЕИТЕ

България срещу юдея

РОБИ

Дяволската музика

Послушанието на жената към мъжа е Господен закон

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА

ПРАВОСЛАВНИ ЧУДЕСА НА 20-ТИ ВЕК

Пътешествие към древната Христова вяра

За Петровият пост и въпросите, които поражда

БЕЗМЪЛВЕН ВИК

Народе, народе...Най-четени статии:

Обратна връзка

Click on the image to change it

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.