23 ноември 2017

buditeli.info

Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български национален дух. Верую

news menu leftnews menu right
Флаг България На 23 ноември...
 †10 ноември по църковния календар - Светиите Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст, Куарт и Орест Прочетете повече ТУК
Първа Софийска дивизия настъпва към Букурещ Прочетете повече за настъплението ТУК
Западният отряд разбива турската отбрана при село Правец Прочетете повече за битката ТУК
ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ НАРОД - ЧАСТ II ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Brannik   
Събота, 09 Февруари 2013 13:13

4 ти век - Свети Йероним съставя карта, на която Мизия е отъждествена с България - Moesia hic et Vulgaria.

Българите са преки наследници на праотеца Ной. Едно от главните доказателства за това е един стар документ от IV-ти век наречен “анонимен римски хронограф”, който се съхранява във библиотеката на Ватикана. През 354-та година там е записано “ ZIEZI EX QUO VULGARES “ – ЗИЕЗИ, ОТ КОЙТО ПРОИЗЛИЗАТ БЪЛГАРИТЕ. Зиези е наш баща и внук на праотеца Ной.

Няма да разсъждаваме, защо един официален древен документ, датиран и съхраняван в европейска библиотека и говорещ за Българи през 354 година се игнорира от псевдоисториците, които си държат на лето 681 – во. Вие сами можете да си отговорите! Тук само ще споменем някои стари извори които говорят за Българите в още по – древни времена.

В друг съхраняван във Ватикана документ също се говори за България. Това е карта от 4-ти век съставена от Свети Йероним.

Квинт Курций Руф съобщава за народът балагрии живял по времето на Александър Велики IV-ти – век преди Христа. В новите издания на Руф обаче, а и в новите лексикони и речници балагриите са просто изтрити...

Д. Хоматиян също е пределно ясен твърдейки, че българите са били в контакт с Александър Велики – “...Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи. Те били  изселени в  старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали  Дунава и завзели всич­ки съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия”. Изключително важния пасаж – “Те били  изселени в  старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море”...  не присъства изобщо в “Подбрани Извори за Българската История” -II, София, 2007, стр.107...Kак тогава хората да разберат, че част от дедите им са живели край мизийския Олимп преди повече от 2300 години?

Част от картата на Равенския козмограф- 6 век. - повече от 100 години преди официалната 681.

(ясно се виждат наименованията Тракия и Българи)

Живелият през IV-ти и V-ти век Орозий Павел споменава в своята работа География, че земите на българите са между Гърция и Каринтия ( днешна Австрия).

В “Лангобардска История” Павел Дякон твърди, че имало военен сблъсък между българи и лангобарди ( в началото на V-ти век, в описаните от Орозий земи). Българите победили Агелмунд и взели дъщеря му за заложница.

Връщайки се още по – назад във времето, ние с изненада установяваме, как старите автори описват, че и от двете страни в Троянската война воюват Българи:

"Тесалийските мирмидонци на Ахил са Българи."

"Шестоднев" на Йоан Екзарх

"Ахил заминал заедно с Атридите, като водил своя собствена войска от три хиляди души, наричана тогава мирмидонци, а сега Българи."

Йоан Малала - Византийски хронист.

Йоан Цеца също твърди, че Ахил е българин:

“И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби,

с тях бе Ахил, многославният син на Пелей,

и на Тетида, дъщерята на философа Хирон,

Бе предводител на хуните, българите-мирмидонци,

на брой две хиляди и петстотин …”

Той описва и българи на страната на Троя:

“А Пирехми водеше пеонците, сиреч българите,

от река Аксиос, сиреч от известната Вардар...

Хроми и Еном стояха начело на всички мизи."


Освен това Вергилий - един от най-значимите поети на Древен Рим, пише в своята "Енеида" за трака Еней от Троя, племенник на цар Приам, завел след погрома над града-държава част от съгражданите си траки (т.е. Българи бел. ред.) до Апенинския полуостров през ХІІ век пр. н. е. и създал града-държава Рим. Касае се за исторически факт, а не за легенда, каквато е историята за Ромул, Рем и Вълчицата.

Има още много извори, които говорят за нашата велика и древна история.

Всичко, обаче което противоречи на доктрината на Златарски или се укрива, или се обявава за заблуда- сведенията на Квинт Курций Руф, Анонимният хронограф, Св. Йероним, Орозий Павел,  Павел Дякон, Д. Хоматиан, Л. Дякон, М. Аталиат, Й. Малала, Прокопий, Й. Цеца, Фулко, Й. Кантакузин...Нищо, че данните се подкрепят едни други, нищо, че антропологическите изследвания на проф. М. Попов доказаха, че сме европейци, това не трогва ни най-малко една определена група безсъвестни личности. Те решават да вярват единсвено и само на задъханите от омраза към българите Теофан и Никифор...Сами преценете дали ни се преподава история, или са ни поднасяни умело подбрани извори? Как мислите, какво би било нашето самочувствие, ако на всички нас бе известно, че сме потомци на народът започнал пръв да обработва златото, народът създал първата писменост... Нямаше ли да имаме самочувствие знаейки, че предците ни са дали едни от най-способните императори на Рим и най-смелите военоначалници!

Да се върнем към най – старата ни история.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ..........

Последно променен на Сряда, 11 Юни 2014 11:17
 

Коментари  

 
+38 #1 tania 2013-03-15 01:27
o6te malko i sveta 6te ni priznae i da iska i ne-i BALGARINA 6te zasiyae i togava vsi4ki 6te razberat,za6to dori kogato sme 4ista4ki i dtegleda4ki na 4ugdenzite-sme zapazili svoiata gordost i duh-AMIN-DA GIVEE BALGARIA I BALGARITE
Цитиране
 
 
+34 #2 Малин 2013-06-23 16:37
Танче, Танче...., пишеш че трябва да се гордеем с това че сме българи. И го пишеш на маймуница. Не се ли гордееш с азбуката която българи са дали на света? Която се използва от над 300 милиона души по цял свят. Май е по-лесно да се каже, от колкото да се направи.
Цитиране
 
 
+26 #3 Валентина 2013-10-16 20:18
Аз се гордея че дъм БЪЛГАРКА,трябва Всички да се гордеем с БЪЛГАРИЯ,то ни е в кръвта и гена.Не може да ни изтрият просто така,това е история от векове и един ден,ще го знае целият свят и ще го ПРИЗНАЕ,така е предречено
Цитиране
 
 
+6 #4 Галина Николаева 2013-12-07 16:15
Въпреки всичко,аз съм горда .че съм българка!!!И заради славното минало ,и независимо ,че сега няма много поводи за радост...освен на нашите спортисти и техните победи!!!Знам ,че скоро хората ще проумеят,че не само материалното благо е причината да сме тук и да съществуваме .По-важно е достойно ли живеем на земята отредена на БЪЛГАРИТЕ!!!ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИМ ИМЕТО СИ И ДА ОПРАВДАЕМ 1300 години история!!!
Цитиране
 
 
+37 #5 Дидо 2014-03-08 22:48
Това е само малка част от истината. На едно събиране на император Константин с народите от империята българите присъстват като местен народ, а чужденците ясно са отделени от местните. Събирането е около 320 година от н.е. тоест 360 години преди измисленото създаване на България
50 г по-късно (около 380г) българите "от двете стран на Дунав се надигат и обединяват Отечеството си по родово право"
Това също е записано в прав текст в документи. Има още много
Българите са мизи, гети и беси - тракийски народи - законните жители на нашата земя
От тогава досега борбата на пришълците - гърци, турци, руси и германци е да затрият историята ни, а после да си я откраднат. А нас нислагат ту монголи, ту иранци ту марсиянци
Цитиране
 
 
+32 #6 михаил 2014-08-01 09:11
Малко е закъсняло включването в коментара, но си позволявам да Ви се радвам и уважавам мили млади хора, че сте съхранили родният дух. Неведнъж съм влизал в словесна престрелка с хора които до вчера се биеха в гърдите , че са БЪЛГАРИ а днес псуват святата ни майка България. Сами ги определете що за хора са. Дерзайте, защото докато има такива като Вас България ще е жива. Обичам Ви.
Цитиране
 
 
+14 #7 георги 2014-08-24 11:39
Някъде четох,че в отговор на папа Инокентий,заявил,че римляните са наследници на древната Троя /при преговорите за присъединяване на българската църква към римокатолическата/ цар Калоян заявява,че Троянската война е била чисто български проблем,разбрах че това е документирано в архивите на Ватикана
Цитиране
 
 
+1 #8 JTS 2014-10-03 09:10
Относно анонимния римски хроногроф, мисля че изстървахте Болгариус, койте беше баща на друг народ с абсолютно неподхождащо име. Всеки един от синовете или внуците на Ной създава народ който носи неговото име. Но, при някои не е така. И е странно как Болгариус и Зиези създават народи с различни имена. Предполагам, че още в древни времена при преписването на пергамента са допуснати грешки. Освен това хронографът е Анонимен. Защо?! Как е могъл създателят му да не сложи поне някакво име което да го отличава!?
Цитиране
 
 
+5 #9 Таня 2015-07-30 15:06
Цитирам Малин:
Танче, Танче...., пишеш че трябва да се гордеем с това че сме българи. И го пишеш на маймуница. Не се ли гордееш с азбуката която българи са дали на света? Която се използва от над 300 милиона души по цял свят. Май е по-лесно да се каже, от колкото да се направи.
.....Георги,ето ме пак,поправих нещата и съм много доволна,защото няма нищо п :lol: по-хубаво от това да пишеш с Българска азбука!
Цитиране
 

Радио Будители

hoicoi radio

РАЗДЕЛИ И СТАТИИ

ИДЕЯТА "ПРАВОСЛАВНИ БУДИТЕЛИ"

КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО

Отстъплението от вярата наречено "нов стил"

КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ДУШИ?!

ПАТРИОТИЗЪМ

ВЯРА

ДЕЛАТА НА АНТИХРИСТА И ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМЕНА

 


 

 

 

е подписан Ньойският диктат Прочетете повече ТУК!
Азбука на православието

 


Добави коментар

 

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Остават: 1000 символа

Защитен код
Обнови

Радио Будители

hoicoi radio

ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА "БУДИТЕЛИ"

ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ НАРОД - 2 части

КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ДУШИ?!

ПОСЛЕДНОТО ПИСМО НА БОТЕВ

ПРОБЛЕМИТЕ НА СЪВРЕМЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИЗЪМ

ТРЕВОЖНИ МОМЕНТИ В РЕЧТА НА ДОГАН

ЩО Е ТОВА ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ

УМИРА ЕДИН БЪЛГАРСКИ СВЕТЕЦ

ООН иска 5-годишните да учат за мастурбация

УБИЙСТВОТО НА НАЦИИТЕ - 2-ра и 1-ва част

ИСТИНАТА ЗА ФЕРДИНАНД - БЪЛГАРОУБИЕЦА

МЕДИЙНАТА ГАВРА С БЪЛГАРИТЕ И ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ ГЕРОИЗЪМ

БТВ - Нищо общо с реалността

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ МЪЧИТЕЛИ - 1,2 и 3-та част

БЪЛГАРСКАТА КЪРВАВА КОЛЕДА

НАЦИОНАЛИСТИ !!!

Роден е един велик Българин

Свети цар Юстиниан е Българин

Българското Християнство

Свети Паисий днес

История на европейските ни окупатори

СЪЮЗНИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВКИ НАД БЪЛГАРИЯ

Българската армия дава основата на съвременните бойни действия

Траките, Троя, Рим и Скандинавските саги

Гудериан: Учех се от генерал Колев

ЕС или новият СССР

ЗАЩО НАШЕТО УЧИЛИЩЕ РАЖДА ИЗРОДИ

ЗЛОВЕЩОТО ИЗКУСТВО НА ВАТИКАНА

Християнсвото след 50 години

БЪЛГАРИЯ

ЕДНА ОТ НАЙ - ЧЕРНИТЕ ДАТИ

9/11 - ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

Какво са помаците

10 НОЕМВРИ 1989г.

Българи или пришълци - 1, 2 и 3 част

"Идеалната" смърт

ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ

ГЕНОЦИДЪТ И ХОЛОКОСТЪТ НАД БЪЛГАРИТЕ

ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

ВНИМАНИЕ !!! ОТРОВИТЕ С КОИТО НИ ТРОВЯТ !!!

ПОМНИ ВОЙНАТА

Детето в света на телевизията и компютрите

Борбата в Христа в днешното време на отстъпление

БЪЛГАРСКАТА ГОЛГОТА БАТАК

СЪБОР НА СВЕТИ БАТАШКИ МЪЧЕНИЦИ

"Креативен секс за елита" с децата на Европа

ЗА ЛЪЖАТА И ИЛЮЗИЯТА

ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА - Христо Смирненски

България е осъдена на революция

ИЗБРАНИ МОМЕНТИ ОТ ПИСМАТА НА ИГУМЕН НИКОН ВОРОБЬОВ

Заедно срещу извращенията на вавилонската блудница

БЪЛГАРСКА КНЯГИНЯ "ПРЕДТЕЧА НА ХРИСТИЯНСТВОТО" ПО РУСКАТА ЗЕМЯ

ДИСЕКЦИЯ НА ЧОВЕКООМРАЗАТА

Банките в България ще се взривят

СВЕТИ КНЯЗ ВЛАДИМИР - ВНУКЪТ НА СВЕТИ ЦАР БОРИС I Е ПРОСВЕТИЛ РУСИЯ

В ПАМЕТ НА НАШИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

† СВЕТИ СЛАВЕН ПРОРОК ИЛИЯ. Илинден

Умира една велика Българска майка

СЪВЕТИ НА АПОСТОЛА КЪМ ЖЕНИТЕ

Почитаме паметта на велик Български духовен водач

Свети Симеон Самоковски

БОЛШЕВИШКИЯТ ГЕНОЦИД НАД ПРАВОСЛАВНИТЕ

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

БЪЛГАРИНЪТ СПАСИЛ ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА ПО БОЖИЯ ВОЛЯ - СВЕТИ ЦАР ТЕРВЕЛ

БЪЛГАРИНЪТ ОБЕДИНИЛ РУСКИТЕ ЦЪРКВИ

БОГОУБИЙЦИТЕ

МИТЪТ ЗА ИЗБИВАНЕТО НА 52-ТА РОДА

КОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА "БЪЛГАРСКАТА" ПОЛИТИКА ?!

Двете бебета и Мама - Съвременна притча

КОЙ Е ЛЕВСКИ?!

Цитати от светите отци за идването на антихриста.

МАРТЕНИЦИТЕ - ЕЗИЧЕСКО СУЕВЕРИЕ ВОДЕЩО ДО МЪКИ ВЪВ ВЕЧНОСТТА.

ЕТО КАК СЕ Е СПАСИЛА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ВЯРА!

Възпитанието в духа на християнството

Еретик и сектант талмудист начело на Украйна

Театър

Коя вяра е изначална?!

УЧИТЕЛЯТ НА ВСЕЛЕНАТА ЗА ЮДЕИТЕ

България срещу юдея

РОБИ

Дяволската музика

Послушанието на жената към мъжа е Господен закон

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА

ПРАВОСЛАВНИ ЧУДЕСА НА 20-ТИ ВЕК

Пътешествие към древната Христова вяра

За Петровият пост и въпросите, които поражда

БЕЗМЪЛВЕН ВИК

Народе, народе...Най-нови статии:

Най-четени статии:

Обратна връзка

Click on the image to change it

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.