Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български национален дух.  Верую
На 22 февруари...

9 февруари по църковния календар - Свети мъченик Никифор. Св. свещеномъченици Маркел, епископ на Сицилия и Филагрий, епископ Кипърски Прочети повече

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
25.01.2012 г. / 08:48:31 
Вяра
ЕС започна наказателна процедура срещу Унгария

Министрите на финансите от Европейския съюз дадоха старт на процедура срещу Унгария за прекомерен дефицит. Процедурата предвижда безпрецедентни санкции, потвърждавайки съответна препоръка на ЕК, предаде АФП, позовавайки се на европейски дипломат. Комисията е на мнение, че Унгария не е предприела достатъчно действия за коригиране на бюджетния дефицит. Според Брюксел дефицитът за 2011 г. действително е бил технически под прага от 3% от брутния вътрешен продукт, толериран от ЕС, но показателят е бил изчислен въз основа на извънредни данни. На днешната среща на министрите на финансите от ЕС се е проявило “истинско политическо напрежение” между Унгария и нейните партньори, посочи европейският дипломатически източник, според когото съотношението на силите е “26 срещу един” в ЕС.

“Дефицитът е едно на ръка, но съществуват опасения и за политическата посока, поета от Унгария”, подчерта източникът. Припомняме, Европейската комисия наложи наказателни процедури срещу приетите от Унгария в края на годината реформи, които оказват ефект върху централната банка, закона за личните данни и независимостта на съдебната система в Унгария. За никакъв бюджетен дефицит не става дума! Просто брюкселските плутократи започнаха наказателната си акция срещу посмялата да се опълчи срещу надигащия се евроболшевизъм Унгария, въпреки че последната в крайна сметка клекна пред натиска от новото Политбюро в белгийската столица. Забележете само формулировката – “Според Брюксел дефицитът за 2011 г. действително е бил технически под прага от 3% от брутния вътрешен продукт, толериран от ЕС, но показателят е бил изчислен въз основа на извънредни данни.” Много интересно, какви ли са тези извънредни данни? Да не би да е защото Унгария си позволи да мисли, че е суверенна държава и се опита да живее според свои собствени правила, чрез една нова национална конституция, а не според директивите на търтеите от Европейската комисия и подобните им? Защото ако е така, това си е чиста наказателна акция за непослушание! Впрочем те си го казват, според неназования дипломат дефицита е едно на ръка, но съществуват и сериозни опасения за политическия курс на страната. Да, новия ЕСССР си показа зъбите, но и той ще завърши като стария, това е неизбежно!

източник: http://bg.altermedia.info/

 

 ↑