Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
„Не в силата е Бог, а в правдата!“ свети Александър Невски. Основната цел на „Будители“ е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилетическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 23 февруари...
Голготски кръст
или по-точно

†10 февруари по църковния календар - Св. свещеномъченик Харалампий, епископ Магнезийски, св. мъченици Порфирий, Ваптос и другите пострадали с тях. Св. мъченици Енната, Валентина и Павла. Св. преподобни Прохор, Печерски чудотворец Прочети повече

1823г. е роден Найден Геров Прочети повече

1867г. е роден генерал-лейтенант Кръстю Златарев Прочети повече

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
печат 01.08.2012 г. / 20:43:34 
Истинската история
На 02 август 1888г. е роден Теодоси Даскалов

imageТеодоси Петров Даскалов е български офицер , генерал, министър на войната в периода от 24 януари 1938 г. до 11 април 1942 г.

Теодоси Даскалов е роден на 2 август 1888 година в село Горско Сливово, Ловешко. През 1907 година завършва военното училище в София. Като офицер от артилерията участва в Балканската, Междусъюзническата  и Първата световна война. Като Министър на войната на Царство България / 1938 - 1942 / участва в установяване на съюза с Третия райх.

На 11 април 1942 г. е произведен в чин генерал от пехотата и преминава в запаса. Осъден е на смърт от Народния съд и разстрелян на 1 февруари 1945 година( за участие в установяването на съюз с Германския „Трети райх”), заедно с още 30 видни български държавни и обществени дейци.

 ↑