Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
„Не в силата е Бог, а в правдата!“ свети Александър Невски. Основната цел на „Будители“ е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилетическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 19 септември...
Голготски кръст
или по-точно

†06 септември по църковния календар - Възпоменание на чудото на архангел Михаил в гр. Колоса, Мала Азия. Св. мъченик Ромил. Св. мъченик Евдоксий. Св. преподобни Архип. Св. свещеномъченик Кирил, епископ Гортински. Св. преподобни Давид. Св. мъченици Кириак, Фавст и Авив Прочетете повече ТУК!

1865г. е роден Тодор Митов Прочетете повече ТУК!

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
печат 31.07.2012 г. / 21:28:18 
Родолюбие
Шестокласник от Бургас - световен шампион по математика

imageКонстантин Гаров от Математическата гимназия в Бургас беше обявен за най-добрия математик в света на завършилото световно първенство в Тайван.

Косьо, както го наричат приятелите му, категорично надделя над съперниците си в своята възрастова група и постигна най-висок резултат в първенството IMC .Константин Гаров е едва на 12, но вече е завоювал най-големите награди, присъждани на математици. Афинитетът на Косьо към количеството, структурата, пространството и промяната на числата идва във втори клас. Преподавателите забелязват, че младежът много по-бързо намира отговори на алгебричните и геометричните задачи.

Само преди месец възпитаникът на ПМГ в Бургас е отличен и като най-добър математик от шести клас на фестивала "Златното руно" в Абхазия, на който за да се явиш, трябва да имаш лична покана от организаторите. Там той е преборил надарени деца от най-добрите школи в Русия.

Заради големия успех на Константин Гаров през следващата година световното първенство ще се проведе в Бургас.

 

 ↑