Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилитическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 17 юли...
Голготски кръст

Св. Андрей, архиепископ Критски. Св. преподобни Андрей Рубльов Иконописец. Св. праведна Марта. Св. свещеномъченик Теодор, епископ Киринейски. Св. мъченици Теодот и Теодотия. Св. благоверни велик княз Андрей Боголюбски. Намиране мощите на св. преподобни Евтимий, Суздалски чудотворец Прочети повече

 

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
19.11.2011 г. / 04:05:15 
Истинската история
Антиеврейски погроми в основата на унгарската революция от 1956 г.

В първата седмица на ноември се навършиха 55 г. от кървавия разгром на Унгарското въстание. Много неща са изписани и коментирани за онези драматични времена, но един факт сякаш съзнателно се премълчава от официалната историография. Вълненията в Будапеща започват като антиеврейски погроми!

Пръв унгарските събития в тази светлина разглежда британският историк Дейвид Ървинг с книгата си “Въстание! Кошмарът на един народ: Унгария 1956″. Ървинг отбелязва, че от 1949 г. когато Унгария окончателно се съветизира, приемайки сталинистка Конституция, до въстанието от 1956 г. страната практически се управлява от “Юдейски квартет” начело с Матяш Розенфелд (Ракоши). Около Ракоши са дясната му ръка Ерньо Герьо (роден Ернст Сингер), министърът на отбраната Михай Волф (Фаркаш) и министърът на пропагандата Йосиф Ледерер (Равай).

 

 

Анкета на социолога Джей Шулман доказва, че комунистическите лидери в Унгария са възприемани като евреи от почти всички интервюирани, емигрирали в САЩ след въстанието. Особено мразена е тайната полиция AVH (Államvédelmi Hatóság), буквално се превежда като “орган на държавна сигурност”, организаирана и действаща като местнен клон на НКВД, подобно на КДС в България. AVH се ръководи от Петер Габор (роден Бенямин Ейсенберг), а за нея работят предимно завърнали се от СССР евреи, обучени от НКВД, силно реваншистки настроени и готови за кървава саморазправа.

Любопитен факт е, че наблюденията на Дейвид Ървинг, обвиняван в “ревизионизъм” и “антисемитизъм”, са идентични с тези на някои от водещите партийни функционери в България от 1956 г.

На събрание в София, Георги Чанков заявява, че една от грешките на бившето ръководство на Унгарската партия на трудещите се е, че много ръководни партийни и държавни постове в Унгария са били заети от евреи, което е дало възможност на “реакцията да използва антисемитските настроения в страната и да насочи масите против партията и народната власт”, а Вълко Червенков в Пловдив, пред активите от партийните организации на І-ва и II-ра пловдивски околии казва, че “заемането на много ръководни места от евреи в партийния и държавния апарат на Унгария е груба грешка допусната от бившето ръководство на Унгарската партия на трудещите се”, след което привежда и цифри, с които илюстрира какво е било съотношението между евреи и унгарци в Политбюро и правителството, което, според него, е накърнявало националните чувства на унгарския народ.

Не закъснява и реакцията на еврейската общност , която изразява писмено “недоумението и тревогата” си от изявленията на другарите Чанков и Червенков.

 ↑