Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
„Не в силата е Бог, а в правдата!“ свети Александър Невски. Основната цел на „Будители“ е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилетическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 13 декември...
Голготски кръст

†30 ноември по църковния календар - Св. всехвален aпостол Андрей Първозвани (Андреевден). Св. Фрументий, архиепископ Етиопски Прочетете повече ТУК!

1877 г., преминаване на Балкана от Западния отряд на Гурко.

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
печат 14.06.2012 г. / 21:56:48 
Патриотизъм
На 15 юни 1983г. е родена Иванка Моралиева

imageИванка Моралиева е българска плувкиня.

Иванка Моралиева е родена в град Смолян. Тя е трета в световната ранглиста по плувен маратон. Моралиева е със седем златни медала от републикански първенства. Състезава се за България - ЖПК Младост (Пловдив). През 2002г. Моралиева печели плувният маратон в Югославия. Тя става победителка при жените в 33-ия международен плувен маратон Ярак - Шабац, който е с дължина 18,8 км. във водите на югославската река Сава. Българката е успяла да изпревари 13 състезатели от Англия, Унгария, Словения, Македония и Югославия. Тя успява да победи и англичанина Ники Адамс, който пет пъти е преплувал Ла Манша. На 12.06.2005г. в Лондон става трета на маратона на 10 км. А в Охрид - втора на 30 км.

 ↑