Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
„Не в силата е Бог, а в правдата!“ свети Александър Невски. Основната цел на „Будители“ е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилетическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 23 октомври...
Голготски кръст
или по-точно

†10 октомври по църковния календар - Св. 26 преподобномъченици Зографски. Свв. мъченици Евлампий и Евлампия. Св. мъченик Теотекн. Св. преподобни Вассиан игумен. Св. преподобни Теофил Тиваидски. Св. Амвросий Оптински. Икона на Пресвета Богородица "Акатистна-Предвъзвестителка" (Зографска) Прочетете повече ТУК!

1863г. роден Българският герой - генерал Пантелей Киселов Прочетете повече ТУК!

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
печат 11.06.2012 г. / 17:33:48 
Родолюбие
Ловци на души рушат националния ни организъм

imageРазвитието на световната история по един категоричен начин във времето си е доказало, че духовната разруха е най-силното оръжие срещу една държава. Ако искаш да унищожиш един народ и да превземеш неговата страна, първо убий неговата вяра. Духовната смърт е най-сигурния начин един народ да бъде подтикнат към материално саморазрушение. Тя се постига чрез съзнателни целенасочени подривни действия за отклоняването на народа от неговата традиционна вяра, която го е крепила през вековете. В тази връзка ние с чиста съвест можем да кажем, че опазването на вярата се явява неделима част от всяка национална доктрина, а тя от своя страна представлява своеобразната имунна система на нацията.

Всеки път, когато обсъждаме даден проблем, касаещ съхраняването на българската национална идентичност е необходимо да разглеждаме нацията като един организъм, съставен от клетки, тъкани, органи и системи, които притежават всички свойства на една цялостна биологична единица. В този ред на мисли всеки организъм притежава своя имунна система, която се явява основна за неговото оцеляване в борбата му срещу външни и вътрешни врагове. Приемайки, че традиционното вероизповедание е неделима субстанция на националната доктрина, то удъра срещу него си е атака срещу имунитета на нацията.

В днешно време най-разпространените вредители в тази насока са така наречените секти – ловци на души. Една от тях е добре известното у нас сектантско лъжевероизповедание „свидетелите на Йехова”. Тук на това място трябва да си дадем отговор на въпроса какво е това секта и как въздейства тя върху обществото. Думата е от латински произход – sektum – отделям, отклонявам, отцепвам, всявам разкол. С други думи казано сектата цели да отклони индивида от правия му път – от истината. Така тя се превръща в нещо като хиф – спин вирус за националния организъм. Ето какво имам предвид: Така нареченото вероизповедание, което практически си е нищо друго освен една шепа измамници  заразява първо отделния индивид, който аз условно нарекох клетка на националния организъм. Сектата го подтиква да се отдели от правия път – да замени вярата със суеверието, истината с лъжата, семейството с принадлежност към общността на измамниците, родината с безродието и интернационализма. По този начин вербувания вече индивид се превръща в разрушител на цялата система. Загърбвайки семейството той се отказва и лишава от основната си мисия, която бог му е отредил – да съхрани и продължи своя род. Както всички знаем когато семейството бъде разрушено упадъка на обществото или казано с други думи – на цялата система наречена национален организъм е сигурно и неизбежно.

Това е основната причина, която кара един патриот и националист да се бори със всички средства срещу сектите.

Днес държавата е слаба и тя не е в състояние да окаже адекватна реакция срещу сектантските ловци на души, но хубавото е, че въпреки това в България все още има млади хора национално мислещи, които реално осъзнават надвисналата заплаха и са решени с всички възможни средства да й се противопоставят. Именно тези родолюбиви младежи през последните дни във Варна и в други градове на страната организираха протести с искане за забрана на опасната секта „Свидетели на Йехова”. Проявите бяха проведени пред седалищата на престъпната организация и в тях се включваха и граждани – живущи в съответните райони. Ораторите направиха категорична и недвусмислена връзка между съхраняването на Вярата и опазването на националната идентичност. 

 ↑