Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
„Не в силата е Бог, а в правдата!“ свети Александър Невски. Основната цел на „Будители“ е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилетическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 19 ноември...
Голготски кръст

†06 ноември по православния календар - Св. Павел Изповедник, архиепископ Константинополски. Св. преподобен Варлаам Хутински, Новгородски чудотворец. Св. преподобни Лука Тавроменийски. свети Герман, архиепископ Казански Прочетете повече ТУК

Празник на сухопътните войски на българската армия Прочетете повече за СВ ТУК

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
печат 11.06.2012 г. / 17:33:48 
Патриотизъм
Ловци на души рушат националния ни организъм

imageРазвитието на световната история по един категоричен начин във времето си е доказало, че духовната разруха е най-силното оръжие срещу една държава. Ако искаш да унищожиш един народ и да превземеш неговата страна, първо убий неговата вяра. Духовната смърт е най-сигурния начин един народ да бъде подтикнат към материално саморазрушение. Тя се постига чрез съзнателни целенасочени подривни действия за отклоняването на народа от неговата традиционна вяра, която го е крепила през вековете. В тази връзка ние с чиста съвест можем да кажем, че опазването на вярата се явява неделима част от всяка национална доктрина, а тя от своя страна представлява своеобразната имунна система на нацията.

Всеки път, когато обсъждаме даден проблем, касаещ съхраняването на българската национална идентичност е необходимо да разглеждаме нацията като един организъм, съставен от клетки, тъкани, органи и системи, които притежават всички свойства на една цялостна биологична единица. В този ред на мисли всеки организъм притежава своя имунна система, която се явява основна за неговото оцеляване в борбата му срещу външни и вътрешни врагове. Приемайки, че традиционното вероизповедание е неделима субстанция на националната доктрина, то удъра срещу него си е атака срещу имунитета на нацията.

В днешно време най-разпространените вредители в тази насока са така наречените секти – ловци на души. Една от тях е добре известното у нас сектантско лъжевероизповедание „свидетелите на Йехова”. Тук на това място трябва да си дадем отговор на въпроса какво е това секта и как въздейства тя върху обществото. Думата е от латински произход – sektum – отделям, отклонявам, отцепвам, всявам разкол. С други думи казано сектата цели да отклони индивида от правия му път – от истината. Така тя се превръща в нещо като хиф – спин вирус за националния организъм. Ето какво имам предвид: Така нареченото вероизповедание, което практически си е нищо друго освен една шепа измамници  заразява първо отделния индивид, който аз условно нарекох клетка на националния организъм. Сектата го подтиква да се отдели от правия път – да замени вярата със суеверието, истината с лъжата, семейството с принадлежност към общността на измамниците, родината с безродието и интернационализма. По този начин вербувания вече индивид се превръща в разрушител на цялата система. Загърбвайки семейството той се отказва и лишава от основната си мисия, която бог му е отредил – да съхрани и продължи своя род. Както всички знаем когато семейството бъде разрушено упадъка на обществото или казано с други думи – на цялата система наречена национален организъм е сигурно и неизбежно.

Това е основната причина, която кара един патриот и националист да се бори със всички средства срещу сектите.

Днес държавата е слаба и тя не е в състояние да окаже адекватна реакция срещу сектантските ловци на души, но хубавото е, че въпреки това в България все още има млади хора национално мислещи, които реално осъзнават надвисналата заплаха и са решени с всички възможни средства да й се противопоставят. Именно тези родолюбиви младежи през последните дни във Варна и в други градове на страната организираха протести с искане за забрана на опасната секта „Свидетели на Йехова”. Проявите бяха проведени пред седалищата на престъпната организация и в тях се включваха и граждани – живущи в съответните райони. Ораторите направиха категорична и недвусмислена връзка между съхраняването на Вярата и опазването на националната идентичност. 

 ↑