Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български национален дух.  Верую
На 24 януари...

† 11 януари по църковния календар - Св. преподобни Теодосий Велики. Св. Теодосий Антиохийски Прочетете повече ТУК!

1944г. Американски бомбардировки над България Прочетете повече ТУК!

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
02.06.2012 г. / 13:29:59 
Патриотизъм
Защо циганският проблем е нерешим?

Проблема с циганите не е само социален и расов, а цивилизационен и геополитически, колкото и странно да звучи това. В наши дни съществуват много по-могъщи сили от нашата държава, които целенасочено хвърлят милиони за планомерна дезинтеграция на това малцинство с цел подкопаване на държавността ни. Циганският казус в България е част от общата геополитическа стратегия на англосаксонския свят (Великобритания и САЩ) към Балканите като цяло. Още в ХІХ век, когато борбите за национално освобождение на балканските народи са били в разгара си западните така наречени Велики сили и най вече Британската империя ревностно са защитавали целостта на Османската империя, тъй като в създаването на нови силни православни държави те винаги са виждали заплаха за своите геополитически интереси на балканите като мост между Европа и близкия изток изразяващи се в опасения от засилване на руското влияние в региона. Поради тази причина и по-късно, когато държавите на полуострова една по една отхвърлят османското иго Великобритания продължава с политиката „Разделяй и владей” като оказват всякаква финансова и логистична подкрепа за оставащите мюсюлмански малцинства в тези страни капсулирайки и противопоставяйки ги на основното православно население. Тук на това място правя едно уточнение, че над 80% от циганите в България са с мюсюлманско вероизповедание. Необходимо е да се припомним как непосредствено след освобождението на България в Родопите сред българомохамеданите е бил организиран така наречения Синклеров метеж – мюсюлмански бунт срещу младата българска държава вдигнат с военнополитическото съдействие на тогавашната Британска империя.
Тази лека препратка към историята макар и непряко, но има съществено отношение и към наши дни. След Втората световна война стара Англия отстъпва световното си лидерство на САЩ и последната се явява естествен продължител на английската политика по отношение на Балканите. В днешната двупартийна система на САЩ можем да открием две основни геополитически тенденции: консервативна – неоколониална и либерална – антиправославна. Първата е по-близка до традиционния колониализъм на старите европейски империи – републиканците или с други думи казано консерваторите водят относително по-агресивна военна политика към държави притежаващи природни ресурси като нефт. Целта тук е ясна – агресия, налагане на военно присъствие в Близкия изток и слагане ръка върху богатите петролни залежи. По-интересна за нашата тема обаче е втората тенденция – либералната основана върху антиправославието типична за демократите в американския конгрес. Ако републиканците се стремят към овладяването на енергийните източници в Близкия изток, то демократите са тези, които са призвани да осигурят силно американско присъствие по трасетата за пренос на така овладените вече енергийни ресурси. Именно Балканите ту се явява едно от най-важните подобни трасета, което както вече споменах представлява мост между Европа и Близкия изток. В тази връзка балканската геополитика на американските демократи преследва няколко основни цели:
1. Водене на политика за отслабване на държавността с цел минимални разходи на американските компании при транзитирането на нефта от Близкия изток към Европа
2. Разрушаване православната вяра на балканските народи с цел пълното откъсване на региона от орбитата на руската геополитика.
3. С вече така осигурения евтин и безпрепятствен транзит да се постигне диверсификация на енергийните доставки за западна Европа и по този начин да се постави Русия в сериозна конкурентна среда.
Американското присъствие на Балканите си има и своята военнополитическа страна, тъй като тя дава възможност за укрепването на така наречения югоизточен фланг на НАТО за едни бъдещи военни действия срещу Иран, а защо не на един по-късен етап и срещу самата Русия.
Ето тук, уважаеми читатели на тази тема стигаме до същината на въпроса: На тези световни жандарми, крепители на новия световен ред им трябва остро етническо противопоставяне в нашия регион, за да имат повод за солидно военно и геополитическо присъствие тук. Същите тези американски демократи, които в края на миналия и началото на нашия век подпалиха бивша Югославия и Македония днес са отново на власт. За да няма православие и силна държавност на тях им е необходимо етническо противопоставяне с цел дестабилизация. Нашенските цигани са си много удобно малцинство за обслужването на тази пъклена цел, заедно с останалите мюсюлмански етноси на полуострова.
Навярно всички сте чували за „великия” благодетел, американски милиардер от унгарско-еврейски произход – Джорч Сорос близък до демократическата партия и престъпната му международна мрежа известна като фондация „Отворено общество”. Нашия народ от години е жертва на неговата подривна дейност в отечеството ни изразена чрез програмата за така нареченото „Десетилетие на ромското включване”. Какво ще рече това? Отговорът е налице и го виждаме всеки ден: Мощно финансиране на най-различни цигански организации, които практически водят дискриминационна политика спрямо българите и капсулират циганския етнос, насърчаване на престъпността сред това малцинство, чрез корумпиране на нашите отслабени държавни институции, за да си затварят очите пред  ежедневните безчинства над българското население и други подобни дейности. Всичко това се прави под благовидните лозунги за изграждане на едно толерантно мултикултурно общество, в което човешките права да бъдат защитени. За това аз си задавам сериозно въпроса: Как бихме могли да  проведем програма за интегрирането на това малцинство, след като имаме насреща си толкова мощен враг, който е готов на всяка цена да хвърли всичките си възможни ресурси това да не се случи?


Александър Георгиев Атанасов – политолог - Варна

 ↑