Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български национален дух.  Верую
На 23 януари...

†10 януари по църковния календар - 10 януари по църковния календар - Св. Григорий, епископ Нисийски.Св. Дометиан, епископ Мелитински.Св. преподобни Павел Комелски.Св. преподобни Маркиан.Св. Теофан Затворник Прочетете повече ТУК!

1878г. Български чети влизат в Кюстендил Прочетете повече ТУК!

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
22.04.2012 г. / 10:08:17 
Истинската история
Червената чума в по-ново време

Ф. М. Достоевски

Продължение от "Антихриста  в СССР".

Абсолютно същият сценарий се развива в момента в световен мащаб – разоряване на националните предприемачи чрез неизгодни заеми и изкуствена стагнация; - съсредоточаване на финансите, собствеността и ресурсите в ръцете на определени международни корпорации; спекулации с цените и ниско качество на стоките и услугите; - безработица и обедняване на населението; - непрекъснато бълване на разврат и насилие от медиите контролирани от същите тези корпорации; - медиите са и основни виновници за разсцеплението в обществото и настройване на отделните негови групи едни срещу други; - масова престъпност, която се развива с протекцията на полицията и съда.


 

Дано този път хората да се опомнят и да застанат не един срещу друг, а срещу тези които стоят зад всичко това! Тези които искренно и фанатично вярват , че им е обещано да владеят над народите. От кого им е обещано? От техния бог? От техния баща, за който Христос ясно казва кой е!

Много интересно и мнението на един от най-гениалните писатели на човечеството за всички времена – Ф. М. Достоевски. Книгата е “Дневник на писателя”, писана през 1877г.: “Да предположим, че е твърде трудно да се изучи четиридесетвековната история на такъв народ, какъвто са юдеите, но във всеки случай аз зная вече едно, че навярно няма в целия свят друг народ, който толкова да се е оплаквал от съдбата си непрекъснато, ... от своето непризнаване, от своето страдание, от своето мъченичество. Ще помислим, че не те царуват в Европа, че не те управляват там борсите, а ще рече и политиката, вътрешните работи, нравствеността на държавите. Но все пак, ако не беше така силна юдейската идея в света, може би този същият “славянски” въпрос отдавна да беше решен в полза на славяните, а не на турците (Достоевски има предвид Априлското въстание и въпросът за създаването по мирен път на Българска държава след 1877г. без да се води последвалата Руско-турска война от 1877-1878г. – бел. ред.) Аз съм готов да повярвам, че сам лорд Биконсфелд, може би, е забравил своя произход някога от испанските жидове (навярно обаче не е забравил), но че той е “ръководил” английската консервативна политика през последната година донякъде от гледна точка на жида, в това според мен не можем се усъмни. (Биконсфелд Бениамин Д’Израели – евреин, бил е министър-председател на Англия - бел. ред.- запомнете това име, по-надолу ще стане въпрос и за мнението на Иван Вазов и Каравелов за него и за един “особен” подарък – човешка кожа в стъкленица на одран от турците Български въстанник). Аналитичният ум на великият руски писател предвижда безпогрешно бъдещето - великата чифутска (октомврийска) революция състояла се след точно 40 години: Безбожният анархизъм е близък. Нашите деца ще го дочакат. Интернационалът е разпоредил, щото европейската революция да започне в Русия, и ще започне, тъй като няма надежден отпор нито в управлението, нито в обществото. Бунтът ще захване от атеизма и грабежа на всички богатства. Ще започнат да тъпчат религията, да разрушават църквите, да ги превръщат в казарми и конюшни и ще залеят света с кръв и после сами ще се изплашат.... Юдеите ще погубят Русия и ще застанат начело на анархията. Жида и неговия кагал, това е заговор против русите.... Но не се безпокойте. Тези жестоки човешки мъчения от идващия безбожен хаос ни приближават обратно към Бога, защото у много ще се почувства непоносима мъка без Него. А когато отново се издигне религиозността на нужната висота, само тогава ще се избави православният свят от усилията на явните гонители на Христа Спасителя, нашият Бог.

Ето какво казва един съвременен опозиционен руски политик за настоящето: “В страната се води истинска война, в която основно оръжие са предателството, подкупът и измамата. Враговете на Русия се стремят не само да присвоят народното богатство. Те жадуват да пречупят духа ни, да унищожат културата ни, да разрушат историческото ни и национално самосъзнание. Да ни превърнат в безгласни, безправни и покорни роби.”

КОЛКО МНОГО ВАЖАТ ТЕЗИ ДУМИ И ЗА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ!

Гореспоменатия политик излага и някои други интересни изводи: “... независима, самостоятелна Русия (както и всяка държава по светаб.ред.) е главното препядствие в съвременния свят по пътя за създаване на “новия световен ред”, който предвижда формирането на наднационални органи на политическо, икономическо и военно ръководство. Тази маниакална идея има далечна история, тясно свързана с развитието на тайните политически общества, религиозни секти и мистични вероучения. Но само към края на XX в. тя получи възможност за практическа реализация в резултат на постиженията на научно-техническия прогрес и глобалната икономическа интеграция. Само осъзнаването на този тревожен акт е в състояние да придаде целенасоченост и ясност в дейността на патриотичното движение за възраждане на национално осмислена руска държавност.”

Този известен руски общественик описва и много интересно йерархията на властта, като над насилието поставя икономическата принуда:

Човек не осъзнава веднага, че проблемите на оцеляването и предварително заложените начини за тяхното решаване рязко ограничават неговата свобода за избор, като оказват решаващо въздействие на цялото му поведение и съзнание.

(Тук е уместно да си зададем основният за един човешки живот въпрос:

Дали битието определя съзнанието........... или съзнанието ни определя нашето битие.  Дали начинът ни на живот, парите, способите за тяхното получаване и свързаните с тях материални придобивки и удоволствия изпълват нашия кръгозор и са основна цел на нашите мисли и действия............ или нашите идеали, морал, семейни и национални ценности определят мисленето ни, начинът и в крайна сметка, смисълът на нашият живот! Б.ред.)

Политическата власт в съчетание с икономическата, програмира правилата на играта в системата на държавата и обществото, моделирайки ги в зависимост от крайните цели. Така се разграждат стереотипите на обществено съзнание – народните идеали, като на тяхно място се появяват нови “ценности” и всичко това замаскирано под “естествения ход на събитията”. Целта е унищожаване на нашите духовни корени, прекъсване на историческата традиция, дескридитация на обществените, религиозните и нравствени ценности, всестранно внедряване на индивидуализма, пропаганда на западната масова култура, национално обезличаване, залагане и разпалване на вражда, на човешки страсти и пороци.... Крайната цел е ясна и определена - унищожаване на нашето национално самосъзнане.

Една мисъл на Гьоте също е много актуална за нашето съвремие (а може би е писана именно за настоящето?!): - “Няма по-безнадеждно поробени от тези, които грешно си мислят че са свободни.”

 ↑