Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилитическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 19 август...
Голготски кръст

† ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ Прочети повече

2018 г. - Дванадесета неделя след Петдесетница Прочети повече

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
11.04.2012 г. / 23:04:10 
Патриотизъм
Недоволни Варненци излязоха на протест

Хиляди недоволни Варненци излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина в града

На 11.04.2012г.  се проведе протест срещу застрояването на Морската градина във Варна и приетото решение за строеж от Обласната управа.

 

 

Около 1500 души участваха в протестно шествие във Варна срещу застрояването на Морската градина. Протестиращите поискаха общинските съветници, които гласуваха решение за приемане на специфични правила за застрояване в парка да го отменят. Те носеха плакати, както и снимките на общинските съветници, гласували специфичните правила за застрояване на територии в града към общия устройствен план.

Протестиращите варненци носеха плакати и пееха песни за кмета на града Кирил Йорданов – последно избран като кандидат на ГЕРБ.

Твърденията на областния управител, че няма да се допусне строителство в Морската градина не ни успокояват, тъй като паркът попада в тези специфични правила и на практика се отваря вратичка за издигане на още постройки.

Шествието премина успешно. Протестиращите изпитваха голямо недоволство от обласните управници на града и имаха следните искания :

  1. Да спрем веднъж и завинаги строежите в Морската градина;
  2. Да забраним достъпа на всякакви МПС на територията на парка;
  3. Да се възстанови занемарената инфраструктура и да се осигури адекватна поддръжка на алеите и зелената система на града.

Организаторите се скриха и опитаха да потулят протеста в морската градина и група активни граждани поведе тълпата от недоволни обратно към Общината ...

Вратите бяха отворени и протестиращите влязоха вътре да търсят среща с областния управител на града, кмета и месната власт , но в сградата нямаше никой , който да ги уважи и отговори на въпросите и исканията. Не е имало никакви вандалски прояви и разбити врати, както се обяви по много медии.

 ↑