Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен народен дух, съхранил българите през робството и подтиснат от фашисти, комунисти и либерали - слуги на юдеите  Верую
На 24 април...

11 април по църковния календар - Св. свещеномъченик Антипа, епископ Пергамски. Св. мъченици Прокес и Мартиниан. Св. преподобни Фармутий Прочети повече

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
23.03.2012 г. / 12:11:04 
Патриотизъм
На 23.03.1856г. е роден Ген. Иван Сарафов

През 1876 г. постъпва като доброволец в Руската армия. Участва в Руско-турската освободителна война като опълченец. През 1879 г. завършва юнкерското пехотно училище в Одеса. На 12 април 1879 г.е произведен във военно звание подпоручик от Руската армия. Служи в милицията на Източна Румелия.

През Сръбско-българската война е командир на 8-ми пехотен приморски полк, с който се сражава при Драгоман, Цариброд и Пирот. Участва в преврата срещу княз Александър I Батанберг на 9 август 1886 г., след което емигрира в Русия. През 1898 г. завършва Генералщабната академия в Санкт-Петербург.

По време на Балканската война е командир на III- а пехотна Балканска дивизия. Дивизията се бие храбро при Лозенград и Чаталджа.

Със започването на Първата световна война постъпва в Руската армия. Участва в бойните действия като командир на : 103- а Пехотна дивизия, 101- а Пехотна дивизия и 32- и Армейски корпус. На 3 юли 1915 г. е повишен в звание генерал-лейтенант от Руската армия. Излиза в запаса през 1917 г.

 ↑