Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
„Не в силата е Бог, а в правдата!“ свети Александър Невски. Основната цел на „Будители“ е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилетическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 22 септември...
Голготски кръст

22.09 по еретическия, †09 септември по православния календар - Свети и праведни богоотци Йоаким и Анна. Св. мъченик Севириан. Св. блажени Никита. Св. преподобни Иосиф Волоколамски. Св. преподобни Теофан постник и изповедник Прочетете повече ТУК!

Възпоменание на Третия Вселенски събор Прочетете повече ТУК!

1908г. България обявява незвисимостта си Прочетете повече ТУК!

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
печат 09.03.2012 г. / 18:57:20 
Патриотизъм
Студентски град учение или поквара !?

imageКолко пъти трябва да научаваме от медиите за поредния пиянски скандал завършил с убийство ? А те са десетки, но научаваме в криминалните новини само, когато завършват фатално...

Поредния случай на убито момче в Студентски град. Кои са виновниците за  безобразието в Студентски град? Едни от тях са ректорите и ръководителите на университетите. Толкова ли е трудно да наложат контрол и да сложат ограничения във влизането и внасянето на алкохол след 24:00 в общежитията? Редно ли е да се дават толкова много помещения в  сгради под наем за барове, дискотеки или по-точно чалготеки? Да, естествено, те ще кажат, че това не зависи от тях, че градчето се е превърнало в пълна пародия на студентски кампус. Не е за вярване, че държава, с уж европейски претенции, е допуснала в самият център на висшето образование да „кипи” безкрайна нощна „фиеста” –дискотеки, стриптийз барове, леснодостъпна дрога, побоища и скандали, породени от прекомерната употреба на алкохол. И,ето къде е сега Образователното министерство, което е регулиращия орган? Разбира се , то се чувства ангажирано единствено, когато чуем за поредната жертва на нелепостите, случващи се в този квартал на София. Негова работа е да се грижи за условията на обучение, на студентите с морал и отговорност, които наистина са отишли в Студентски град, за да учат, а не само да купонясват. Ходене на лекции от време на време, сигурност, че щом си влязъл, непременно ще завършиш- това е тъжната действителност.На студентите не им се налага много да учат, за да завършат с прилични дипломи.

image

Другите основни виновници в тази нелепа ситуация са органите на реда-полицията, която за пореден път не се справя. Нека да не забравяме и Столична Община, която няколко пъти се зарича, че няма да дава разрешения  за чалготеки, казина, барове и други, които са в близост до висшите учебни зведения.Тя се заканва, а дали го прави ? Да, повечето заведения са частна собственост, но това дава ли им право целонощно да нарушават реда за децибелите. И ето пак стигаме до извода , че Столична община също е в основата на проблема.Тя осигурява строителните разрешителни за сгради или по-точно за нощни заведения. Да, сигурно ще кажете къде е Правителството? В тази  ситуация, то продължава да твърди, че образованието е приоритет, но видимо не се опитва да промени безобразията в Студентски град.

Има ли надежда да се уреди статута на  Студентски град? Къде е властта да направи няколко основни промени, дали по законов или друг начин, важното е да го направи в действителност. Като например да наложи работно време до 22:00 часа на всички заведения,барове и магазини, в които се предлага алкохол. Строг пропусквателен режим, забрана за внасяне на алкохол и затваряне на входа на общежитието след 24:00.

imageПреди години е имало терен, на който е трябвало да се изгради студентски кампус,както е навсякъде по света- с библиотеки, спортни зали и площадки, кина, заведения за бързо хранене и кафенета, естествено извън големия град. Сега оправданието е, че пари няма. А, дали причината е нежеланието да се попречи на нечии интереси, обслужвани в този квартал, наречен неслучайно „Лас Вегаса” на София ?

 

 ↑