Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
„Не в силата е Бог, а в правдата!“ свети Александър Невски. Основната цел на „Будители“ е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилетическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 15 септември...
Голготски кръст
или по-точно

† 02 септември по православния календар - Св. мъченик Мамант Кесарийски. Св. 3618 мъченици в Никомидия. Св. преподобни Йоан Постник, патриарх Константинополски Прочетете повече ТУК!

2019 г. - Тринадесета неделя след Петдесетница Прочети повече

1863г. е роден великият Български генерал Колев Прочетете повече ТУК!

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
печат 22.08.2019 г. / 20:58:37 
Вяра
Допълнение към статията "Относно бесовската "мъдрост" на този свят"

image„НАУКИТЕ СА ПЛОД НА НАШЕТО ПАДЕНИЕ, произведение на повредения паднал разум. Учеността е придобиване и пазене на впечатления и познания, натрупани от човеците по време на съществуването на падналия разум. Учеността е светилник на вехтия човек, светилник, чрез който „мрака на тъмнината се запазва во веки“. Изкупителя възвърна на човеците Светилника, който им е бил даден при създаването им от Създателя, и от който са се лишили при своето грехопадение. Този Светилник е Светия Дух, Духът на Истината, който наставлява на всяка истина, изпитва дълбините Божии, открива и изяснява тайната, дава и веществени познания, когато са нужни за духовната полза на човека. На учения, който желае да се научи на духовна мъдрост, апостола казва: „Аще кто мнится мудр быти в вас в веце сем, буй да бывает, яко да премудр будет” („Никой да не се мами; ако някой от вас мисли, че е мъдър на тоя свят, нека стане безумен, за да бъде мъдър“) (1 Кор. 3, 18)... Познаването на Истината, която е открита на човеците от Господа, е достъпна само чрез вярата и е недостъпна за падналия човешки разум, който я заменя с гадания и предположения.

Мъдростта на този свят, в който почетно място заемат множество езичници и безбожници, Е ПРЯКО ПРОТИВОПОЛОЖНА, ПО СВОЯТА СЪЩНОСТ, НА ДУХОВНАТА БОЖЕСТВЕНА МЪДРОСТ. НЕ МОЖЕ ДА СТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ И НА ЕДНАТА И НА ДРУГАТА ЗАЕДНО; ОТ ЕДНАТА НЕПРЕМЕННО ТРЯБВА ДА СЕ ОТРЕЧЕТЕ.

ПАДНАЛИЯ ЧОВЕК Е ЛЪЖА И ОТ НЕГОВИТЕ УМУВАНИЯ Е СЪСТАВЕН ЛЪЖЕИМЕНИТ РАЗУМ, тоест образ от мисли, събрани понятия и познания, които са лъжливи и предавайки си вид на разумни, всъщност са блуждаене, разстройване, БЕСНУВАНЕ НА УМА, ПОРАЗЕН ОТ СМЪРТОНОСНАТА ЯЗВА НА ГРЕХА И ПАДЕНИЕТО. Този недъг на светския разум в пълнота се разкрива във философските науки.“

Свети Игнатий Брянчанинов „Писма до миряните – писмо 46“

 ↑