Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен народен дух, съхранил българите през робството и подтиснат от фашисти, комунисти и либерали - слуги на юдеите  Верую
На 24 април...

11 април по църковния календар - Св. свещеномъченик Антипа, епископ Пергамски. Св. мъченици Прокес и Мартиниан. Св. преподобни Фармутий Прочети повече

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
18.10.2016 г. / 13:02:42 
Вяра
"Българите стоят в основата на човешката цивилизация"

“ Българите стоят в основата на човешката цивилизация” - Франсоа Митеран

Ще ви представим някои интересни факти от нашата история:

Българите основават преди няколко хиляди години първата държава на земята -ИДЕЛ – конфедерация от седем арийски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни,

Наследници на Българската Арийска държава ИДЕЛ са древните Шумерска, Великата Уйгурска империя (наследници на която са Китайците),  Индийска, Критска, Микенска, Троянска, Етруска (на основата на която възниква Италианската и Римската цивилизации), Хунска, Дулобска, Дунавска, Киевска-Черна България (бъдеща Украйна и Русия), Волжка-Бяла България,  Хазарска, Унгарска държави.

През V в.пр.н.е браманът Панини, роден в столицата на Бактрия (България) създава на санскрит първата граматика в света и се записва  в Махабхарта. Бактрия била населена с бели мъдреци от арийско потекло, доведени от Рама, а столицата и се наричала Бълг. Оттам е и етонимът ни Бълг (високо издигнати) и Ари (свободни). От там именно българските брамани носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват Свещенните “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит), наричани Веди. Българите въвеждат кастовата система.

.......

Българският календар е най-стария и най-съвършенният в света. Това е признато официално от ЮНЕСКО. Последните изследвания показват,  че началото на календара е през 5505 пр. Хр. Българите пренасят от хилядолетията преди Христос една от най-съвършените системи за измерване продължителността на земната година . Движението на съзвездията, оприличени на животни, се отчита в 12-годишен цикъл в съответствие с пътя на Янкул (Юпитер) около Слънцето. По начина на подреждането на дните и месеците, календарът на древните българи  е превъзхождал индийските и китайските календарни системи взаимствани от него. Древнобългарския календар е признат от всички световни специалисти в тази  област за най-прецизния. Дори и днес, когато светът се гордее с космическите си постижения, не може да бъде създадена по-точна календарна система от Българската! Това означава, че българите са познавали до съвършенство космическите цикли и движенията на планетата Земя в пространството. И то няколко хилядолетия преди Христа, когато повечето народи са живеели в епохата на каменната ера.

......

Най-старата писменост в света е Българският "куниг" на чиято основа е създадена Българската глаголица. Преди създаването на българската азбука глаголица и кирилица, древните българи са имали своя писменост - куниг, а писмените знаци се наричали кун. В Шумер и Акад думата "кунуку" означавала  "надпис" или "царски надпис". Древното българско писмо е открито по всички места, населявани от нашите прадеди - Волжско-Камското междуречие, Северен Кавказ, Добруджа. В произведението "За буквите" Черноризец Храбър пише за българското рунно писмо. Създавайки новата българска азбука, Кирил и Методий и техните ученици използват древните български  знаци - куни (известни още като руни) : А, Б, В, О, Х, М, Е, Ш, Щ, Ц, Ж, Ъ, Ь, Ю, Ч, К, Т, голям юс, малък юс, - или по-голямата част от азбуката.

......

Около 198 г. пр. Хр. – Великият Български Владетел - канас Мотун (200 - 174 г. пр. Хр.) - от рода Дуло (син на канас Тюмен)  създал най  голямата Империя в Човешката история , завладял Китай за 200 години, пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия и поставя Китай във васална  зависимост от Българите. Канас Мотун е владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан на север, Япония на изток и Кашмир на юг. Той е издал закон: "Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци - за  бъде наказан със смърт".

......

През 378г.сл. н.е. канас Алп Бий от рода Дуло, дядо на канас Атила и канас Бледа разгромява при Дере (Адрианопол) близо до планината Арбат (Родопи), двете Римски Империи и им забранява да имат армия, а император Валент е убит.  В резултат на тази победа канас Алп Бий е известен и под имената канас Дере и канас Арбат, а Българската столица Кара Балин (Киев) е преименувана в Канас Дере. На гроба на победителя канас Алп Бий е издигнат монумент със знака на рода Дуло – символ на Българската царска власт.

По късно урус тархан, глава на правителството става сина на канас Алп Бий - Муенчак (Мундзук) баща на канас Атила и канас Бледа. Муенчак, след смъртта си е погребан на високия хълм до столицата Канас Дере (Киев) редом с дядо си канас Баламбер 361-363 от н.е., който извършил важни обществени и държавни реформи премествайки Българската Столица от река Атил (Волга) на река Бури Чай (Дон) наименувайки я Кара Балин (днешния Киев).

Отец Паисий, поп Йовчо и йеросмонах Спиридон говорят за тази паметна битка през 378г., в която Българите разбили 80 000 византийска армия и убили император Валент.

Анастасий Библиотекар (ок.810 - 879/880) съобщава, че след разделянето на Римската империя през 364 г. при императорите Валентиниан I (321 - 375) и Валент (328 - 378) "българският народ връхлетял и заел всички страни по Дунав". Анастасий Библиотекар пояснява също така, че: "БЪЛГАРИТЕ ОБЕДИНИЛИ СВОЕТО ОТЕЧЕСТВО СЪГЛАСНО РОДСТВЕНОТО ИМ ПРАВО". Тоест тези дето са "връхлетели" и тия, дето са заварени са от един народ и са се обединили. Това се случва и по-късно, когато канас Есперих се обединява със своите събратя зад Дунава.


 

Историците, включително и арабските пишат, че по това време световният език на дипломацията е Българският!

Българската мощ достига своя връх при управлението на легендарния Български водач канас Атила (434 - 453 год.) от рода Дуло подчинил под властта си територия от Франция до Китай. Поставил на колене Рим, той остава в историята с прозвището Бич Божий (Flagellum Deum).

Много интересен исторически факт е, кой всъщност успява да спре безстрашният воин владетел и неговата непобедима армия. Ето цитат от житието на свети Лъв Велики, Римски папа (православен): „Виждайки, че никой не може да се съпротивлява на страшния завоевател, папа Лъв се обърнал с прилежна молитва към Бога и, като си наложил пост, призовавайки на помощ светите първовърховни апостoли Петър и Павел, със сълзи умолявал Господа да защити Своите раби от свирепия враг... Като почерпил мъжество и твърдост от молитвата, свети Лъв решил да отиде при мъчителя, за да умири гнева му и да прекрати яростта му, готов в случай на нужда и душата си до положи за своите овци. С мъдри, сладки и боговдъхновени слова той беседвал с Атила и го превърнал от свиреп вълк в кротка овца; страшният и неукротим воин смирено и меко се вслушвал в думите на Божия угодник, удивлявайки се на неговото архиерейско величие и ужасявайки се пред светостта на честното му лице. Като изпълнил всичко според желанието на свети Лъв, страшният Атила се оттеглил от пределите на Италия в своите земи.

Войводите на Атила немалко се удивлявали как Лъв е могъл така бързо и необичайно да го превърне от толкова суров княз в толкова кротък; те питали Атила:

- Защо се уплаши от един римлянин, дошъл без оръжие? Защо му се подчини? Защо се обърна в бягство като победен, оставяйки такова огромно богатство в Италия?

- Вие не сте видели това, което видях аз - отговорил им Атила, - видях двама ангелоподобни мъже, стоящи от двете страни на папата (това били светите първовърховни апостоли Петър и Павел); в ръцете си държаха голи мечове и ме заплашваха със смърт, ако не послушам Божия архиерей.“ Жития на светиите, преведени на български език от църковно-славянския текст на Чети-минеите ("Четьи-Минеи") на св. Димитрий Ростовски.

След тази среща с великия светец и с Божията промисъл, големият наш владетел вероятно приема християнството.

Това обяснява и първото му място в списъка на българските канази, а също и християнските символи на власт, намерени у неговите наследници от рода Дуло.

Няма никакъв исторически извор, в който да се говори за Тангра, който всъщност е Тънръ – езически ТУРСКИ „бог“! В никой артифакт или исторически документ, свързан с българите няма да прочете и титлата „хан“, която всъщност е монголо-тюркска, а не арийска.

За сметка на това в намереното съкровище на канас Кубрат в с. Малая Перещепина, на пръстена-печат на владетеля е изобразен кръст, а в друг елемент намираме Христовия монограм  - кръстосани букви Х и Р, отстрани има гравирани буквите α и ω (от думите в Новия завет: „Аз съм Алфа и Омега, начало и край, - казва Господ, Който е, Който е бил и Който иде, Вседържителят.“ Откровението на Йоан 1:8).

Неоспоримите археологически находки и документи, изобличаващи фалшификациите на псевдоисториците, юдомасони са множество.

Ето само някои от тях: На пръстена-печат на набедения за езически „хан“ Тервел е написано: "Богородице, помагай на кесаря Тервел!". На другата му страна е изписан кръст. В държавната йерархия на Римската империя титлата кесар е била най-високата, с която са били удостоявани средновековните европейски владетели. Кесарят всъщност е и съимператор. Титлата е получавана само и единствено от християнски владетели, а цар Тервел явно е бил християнин (каквито са били и баща му и дядо му, както се доказа от неопровержимата археология - б.ред.).

Не е само това.
Популярността на каназ юбиги Тервел сред хронистите на християнска Европа е много голяма. Още в края на XV век за него пише един от най-важните представители на италианската историография - Марк Антонио Сабелико: „Както се говорело, първият български крал кръстител е Требелиус...” Европейските автори отделят на Тервел достойно внимание, наричат го „спасител на Европа”, защото с българската войска спира арабската инвазия на Стария континент и спасява Източната Римска империя от ислямизация.

На 15 август 718 година „трижди великият” владетел на българите кесарят цар Тервел спасява Константинопол, Източната Римска империя и християнска Европа, на която оттогава се смята за съпокровител. Християнският свят с дълбока признателност увековечава святото дело на българския цар, а църквата го канонизира за светец. Има три български извора, които говорят за живота и делата на каназ (княз) Тервел – История славянобългарска на Паисий Хилендарски, История на йеромонах Спиридон и т.нар. Зографска българска история. Като нарича княз Тервел един от най-великите българи и най-достоен след цар Борис I, Паисий Хилендарски пише: „Светият крал Тривелия (Тервел) и светият цар Йоан-Михаил (Борис I) били свети в живота си и храбри и силни в царското си благополучие.“ Името на свети Тривелий Теоктист - цар Български е записано в „Списък на българските православни светци”. Там се казва, че светецът се почита от Българската православна църква на 4 януари и 3 септември по църковния календар.

Друга фрапираща манипулация на историята ни е гаврата с паметта на т. нар „хан“ Омуртаг, който е набеден за зъл езичник, избивал безмилостно славяни християни. Каква е изненадата ни обаче, когато погледнем отново печата на владетеля – символа на неговата власт. Върху изображението е изписано от страната на християнския жезъл Канес, върху главата юбиги, а от към десницата със златни букви е изписано Омортаг: САNЕS VВНГI ОМОРТАГ. Както се вижда няма „хан“, а има канес, който държи владетелски жезъл с християнски кръст и носи християнска корона.

Нашата история е подменена и принизена. Високо културен християнски народ, аристокрация и владетели са обърнати на диви езически орди. Целта на юдомасоните е да свържат корените и вярата ни с Азия и с турците, да ни изкарат пришълци (мигранти) по нашите собствени земи и да ни подготвят по – лесно да приемем новото ислямското нашествие и сатанинската му вяра. Те вече вкараха първите орди башибозук сред нас.

Ето и други интересни факти от нашата велика история:

През 917 при Ахелой, след молебен и с Христовия кръст на знамената, славната Българска православна армия под ръководството на цар Симеон Велики нанесе унищожително поражение на Византийската армия. Над 60 000 римляни бяха почти избити до крак и само единици успеха да се измъкнат с бяг. Това сражение е сред най-грандиозните битки за цялото европейско Средновековие. Според арабският хронист Ал Масуди в него вземат участие общо 122 000 души.

Хронистът Лъв Дякон пише 75 г. по-късно в своята „История“ следното: „...И даже днес могат да се видят купищата кости край Ахелой, където бягащата ромейска войска бе позорно посечена."

Симеон умира внезапно на 27 май 927 г. в разгара на приготовленията за обсада на Константинопол, като преди смъртта си той се обявява за „Симеон в Христа Бога - самодържец на всички Българи и Ромеи“.

.........

На 14 април 1205 г. при Одрин цар Калоян напълно разгромява Кръстоносците с което ликвидира Латинската Империя.

"Цар Калоян Ромеооктон ("Убицът на римляни") при Одрин и в Източна Тракия унищожи 1500 латински рицари и 10 000 сержанти". Там загинаха от български ръце и 3-та главни организатори и предводители на Латинската империя и на 4-тия кръстоносен поход Император Балдуин, граф Бонифаций Монсератски и Граф Енрико Дандоло.  Българите се сражават в името на Бог и на справедливостта срещу алчните рицари и венецианските лихвари. Латинската империя никога не се възстановява от удара, който понася при Одрин на 14 април 1205 г. Както пише в летописа си един от кръстоносците, при Одрин “загина цветът на латинското рицарство”.  Поражението нанесено от православния цар над рицарите еретици слага край на мащабните победоносни походи. След него следват няколко вяли опита, много от които привършват преди да са започнали.

Отмъщението на венецианските юдеи лихвари следва не след дълго. Те натрисат на народа ни жителката на Търновската Жид махала - своята царица Сара (приела името на първата съпруга на Иван Александър – Теодора), която веднага се заема да изтрови по стар юдейски обичай военния елит на България, а след това разделя и обезсилва царството. Нейният юдейски син Шишман изоставя столицата си Търново и въпреки успешната защита водена от светия патриарх Евтимий, юдеина Лазар Коен отваря вратите на непревземаемата крепост пред главорезите турци. За справка може да видите стихотворението на Иван Вазов „Жидов гроб“.

Отмъщението, този път на еретическите рицарските ордени, превърнали се в последствие закономерно в юдействащи масонски ложи, последва много столетия по-късно: Нашата делегация в Ньой след Световната война беше накарана да "преговаря" в замъка на Граф дьо Ньой, лично убит от Цар Калоян.

.........

Волжските Българи са първите в света, които нанасят поражение на Монголската Империя още докато е жив Чингис Хан и спасяват Киевска Рус (Черна България) от Робство и Унищожение.

През май 1223 г., армиите на Чингис Хан победили Киевска Рус (Черна България) в битката при Калка. Узнала за това армията на Волжска (Златна България) водена от каназ Челбир започнали да се готви за война.

През септември 1223 г. той разбива при днешния гр. Самара непобедимите до тогава войски на самия Чингис хан предвождани от най изтъкнатият пълководец на монголците  Уран - сина на Субетей багатур на Самарската Луга. До този момент, той не познавал поражение.

Стигайки южната граница на Волжка България с около 50 000 война, Уран се изправил пред на пръв поглед малобройна българска войска. След като набързо я обърнал в бягство, той влязъл в капана на българите. От настаналото клане според Джагфар Тарихи оцелели 4000 души, а според Китайските източници - нямало оцелели.

Битката е подобна на тази на цар Симеон Велики при река Ахелой на 20 август 917 г. Тъй като останалите живи пленени татари - около 4000 души, са разменени за по един овен, а преводителят на татарската войска Уран за 10 овена. И до днес тази битка е известна в цяла Азия като "Овнешката битка". След грандиозният провал на монголите, те не посмели да нападнат отново, поне докато Чингис Хан бил жив.

Ибн Ал Хасир пише :...."И тези жители на Болгар, нанесли през 1223 г. съкрушително поражение на непобеждаваните до този момент монголи". Битката "разстърсила вселената", и е документирана като първото и последно поражение на Чингис Хан, докато е бил жив.

В резултат Златната орда е задържана за около 15 години отвъд Волжка България и далеч от тогавашния западен свят.

Историка А. Халилов пише:

"Съпротивата на България, продължила до 1278 г., е първопричината Русия и руските земи да не бъдат включени в състава на Златната орда. В това отношение може да се каже, че Волжка България е спасила древна Русия от унищожение"

По време на управлението на Кан Челбир Волжска България укрепва икономически, създава се голяма и боеспособна армия, а държавата се простира от Българско Море (Каспийско море) до Северния ледовит океан. Столицата се премества от град Болгар в град Биляр.

† ВИЖТЕ ОЩЕ

ЗА СЪКРАЩАВАНЕТО НА ЛИТУРГИИТЕ, ТАЙНСТВАТА И ТРЕБИТЕ В НОВОСТИЛНАТА ЦЪРКВА

ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ОГЛАШЕНИЕТО

ЗАЩО БОГ НИ ИЗОСТАВИ

Отстъплението на новостилната "църква" от Бога

Цитати от нашата книжка

Завещаното ни от Бога относно календара

Театърът на антихриста

Защо се премахва вероучението

За старостилния икуменизъм

КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО

 ↑