Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български национален дух.  Верую
На 20 януари...

†07 ЯНУАРИ ПО ЦЪРКОВНИЯ КАЛЕНДАР - Православен празник - Ивановден, Събор на свети пророк, предтеча и кръстител Господен Йоан Прочетете повече ТУК!

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
05.10.2015 г. / 08:19:15 
Вяра
Защо оставих юдаизма? Натанаел Капнер - евреин - православен Християнин

Израстването ми като евреин, е тъжен факт за мен. Моите родители, и двамата евреи, ме записаха в училището Sabbath, когато бях на 6 години. Когато бях на 7, те ме записаха в училище по Иврит, което посещавах всяка сряда следобед.

Програмата на Съботното училище, която продължи от 1 до 10 клас, беше съсредоточена върху изучаването на целия Стар Завет, части от Талмуда и еврейската история. Това също така включваше и присъстване на службите Sabbath, които започваха от петък вечер, до събота сутрин. В учебната програма сме учили и "Сравнителни религии." Но не ни беше позволено да изучаваме християнството.

Спомням си родителите ми ме заведоха на Бар Мицва, на братовчед ми, в по-отдалечена част на град Питсбърг, където съм израснал. Влязохме в една стара, миришеща на мухъл синагога, където еврейската звезда на Давид беше навсякъде.

Само след 10 минути, вътре, започна да ми се повдига и ми се повръщаше. Синагогата сякаш имаше мъртвешки покров над нея. И аз не можех да понасям, да гледам навсякъде, само еврейската звезда. Късно научих, че звездата на Давид е окултен символ, който е популяризиран от кабалистите през 13-ти век в Европа. Именно тогава на 8 годишна възраст, благодарение на опита ми в онази стара, миришеща на мухъл синагога, разбрах, че юдаизмът е религия на смъртта.

Всяка година по време на Рождество, всички наши нееврейски съседи, пресъздаваха Рождественски сцени на техните зелени поляни. Аз обичах просто да гледам Рождественските сцени! И исках да знам повече за Исус Христос. Но ни беше забранено дори да споменаваме името на Исус Христос, ако не го споменавахме в проклятие.

Не ни беше позволено да изучаваме християнството в нашия Бар Мицва клас. Учителката (никога няма да забравя тази сцена, докато съм жив), г-жа Шектър, с вид на булдог, застана в пред класа и каза:

– Сега, деца, ще изучаваме Будизма, Хиндуизма и Исляма. Но няма да учим Християнството. Вижте деца, Християнството е създадено от маниакалния депресант, на име Саул, от Тарсус, който обвинявал еврейския народ за разпъването на престъпника, на име Исус Христос. А Саул от Тартус, трябва да го знаете, е мразещ самия себе си, евреин. Той толкова много мразел да е евреин, че сменил името си, на "Павел"!

 

 

Така се случило, мили деца, че 500 години след като Исус Христос е бил разпнат, църквата взела налудничавите писанията на Савел от Тарс и направила от тях религия. Те наричат ​​тази религия "Християнство". Затова ние няма да се занимавам с изучаването на тази фалшива и омразна, религията".

Бях много разочарован и си казах: "Как може толкова много хора 2000 години да основават живота си на добродетелно поведение, (както го и виждах), на "побъркани писания, на човек"?

Като се прибрах вкъщи, попитах баща ми какво мисли за Савел от Тарсус. Баща ми отговори: "Савел от Тарсус се опитал да убеди евреите да станат християни. Но ние сме родени евреи и трябва да умре като евреи. "

Накрая, 1968 г. напуснах дома си и синагогата, за да ида в колеж в Лос Анджелис. Но бях забравил за обещанието си. Така беше до 1970 г., когато отворих и започнах да чета Евангелието на Св. Матей. Бях поразен от "еврейството" на писането. И скоро бях запленен от личността на Исус Христос!

Той беше човек, който ходеше между обикновените хора. Той беше човек, който поучаваше народа от всекидневния житейски опит. И това, което ми хареса най-много от всичко, беше, когато Той каза на религиозните водачи ,"блудниците и митарите (митничарите) ще отидат в небесното царство пред вас." Аз, все едно Го виждах, че казва това на г-жа Шектър, която го нарече "престъпник".

Попивах целия Нов завет от корица до корица и не можех да го оставя. Четох за страданията на Исус Христос и плаках. Четох и "откачените писанията" на Св. Павел и разбирах, че изобщо не е "луд", но думите му бяха, думи на надежда и цел. И си казах: "Юдаизмът е несъстоятелен. Но християнското послание е пълно с обещания и живот".

Когато на възраст 21 години, дочетох последната глава от Книгата на Откровенията, паднах на колене, плачех и молех Исус Христос да прости всичките ми грехове, и да бъде мой Спасител.

† ВИЖТЕ ОЩЕ


ЗА СЪКРАЩАВАНЕТО НА ЛИТУРГИИТЕ, ТАЙНСТВАТА И ТРЕБИТЕ В НОВОСТИЛНАТА ЦЪРКВА


ЗАЩО БОГ НИ ИЗОСТАВИ


Отстъплението на новостилната "църква" от Бога


Цитати от нашата книжка


Завещаното ни от Бога относно календара


КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО


 ↑