Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен Дух, съхранил българите през робството и подтиснат от лъжеправославното етнофилитическо духовенство, революционерите масони, фашистите, комунистите, либералите, глобалистите и всякакви други партии, разделили народа и слугуващи на юдеите. Един Бог, Една Вяра, един православен цар, единен народ, единна България! Съ Нами Богъ!  Верую
На 22 август...
Голготски кръст

09 август по църковния календар - Св. апостол Матeй. Св. мъченик Антоний. Св. мъченици Иулиан, Маркиан и на другите, пострадали с тях за светите икони. Св. преподобни Псой Прочети повече

1871г. е роден Генерал Иван Луков Прочети повече

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
29.11.2014 г. / 20:31:14 
Вяра
Молитвата на антихристите

На 29 ноември 2014 г. обърнат към Мека Папа Франциск се помоли в Синята джамия в Истанбул. До него беше мюфтията на града Рахми Яран. "Мълчаливото преклонение пред Бог", както го определи Ватикана, подчерта посланието на Светия отец за "междурелигиозна хармония". По късно вселенския патриарх Вартоломей и папата извършиха "общохристиянска" молитва в патриаршеската катедрала "Св. Георги". Двамата лидери казаха, че ще продължат "братските" отношения между двете църкви за да "посрещнат заедно съвременните предизвикателства". Папа Франциск е отправил призив за връщане към общата вяра, който е бил споделен от патриарха и в края на срещата е била подписана съвместна декларация. Изришно бе подчертано, че срещата е продължение на традицията започната от патриарх Атинагор и папа Павел VI, които отмениха великата схизма наложена над католиците.

В предишната си съвместна декларация подписана в Йерусалим на 25.05.2014 г., папата ересиарх и вселенския отстъпник обявиха, че „с нетърпение очакват деня, когато ще могат да участват заедно в евхаристичната трапеза”.

Ето какво е казал Бог в Библията и чрез светите апостоли относно описаните отстъпления:

Блажен е оня човек, който не отива в събранието на нечестивци.” (Псалом 1:1)
"Ако някой, макар и вкъщи, се помоли с отлъчен от църковно общение, да бъде (и сам той) отлъчен" (Апост.10)
"Ако някой, който се брои от клира, се помоли с низвергнат, и сам нека бъде низвергнат" (Апост.11)
„Епископ, презвитер или дякон, който само се е молил с еретици, нека се отлъчи; а ако им позволи да вършат нещо като свещенослужители в църквата, да бъде низвергнат” (Апост. 45)
ТОЕСТ ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ ДУХОВНИЦИ, КОИТО СА СЕ МОЛИЛИ С ЕРЕТИЦИ И ТЕЗИ, КОИТО ОДОБРЯВАТ ПОДОБНИ ДЕЙСТВИЯ, ВЛИЗАТ В ОБЩЕНИЕ С ОТСТЪПНИЦИТЕ И СА В ЕДНА ЦЪРКВА С ТЯХ, ВМЕСТО ОТКРИТО ДА ГИ АНАТЕМОСАТ И ДА СЕ ОТДЕЛЯТ, ПО СИЛАТА НА ЗАПОВЯДАНОТО ОТ САМИЯТ БОГ, СА СЕ САМООТЛЪЧИЛИ ОТ ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА И ОТ БОЖИЯТА БЛАГОДАТ.

Сред светските "православни" църкви, които са в общение с вселенския патриарх Вартоло(з)мей, признали са снемането на анатемата над еретиците римокатолици и участват в междурелигиозния диалог целящ създаването на църквата на антихриста е и нашата патриаршия.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ВСЕКИ ПРАВОСЛАВЕН ЧОВЕК Е КАЗАНО ЯСНО И КРАТКО ОТ СВЕТИТЕ ОТЦИ НА ЦЪРКВАТА:

...”ония, които се отделят от общение със своя предстоятел поради някои ереси, осъдени от светите събори или от отците, т. е. когато той открито проповядва ерес и явно учи това в Църквата, такива не само не ще подлежат на каноническо наказание за това, че преди да има съборно решение са се отделили от такъв епископ, а, напротив, ще заслужат чест, която се пада на православни, понеже те не са осъдили епископи, а лъжеепископи и лъжеучители, и не са разсекли с разкол единството на Църквата, а, обратно, побързали са да освободят Църквата от разколи и разцепвания.”

(15-то правило на Двукратния Константинополски събор)

 

За единствената алтернатива на този богохулен религиозен глобализъм вижте СТАТИЯТА КЪДЕ СЕ Е СЪХРАНИЛО ПРАВОСЛАВИЕТО

 

 

ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ПРЕДАДОХА ВЯРАТА СИ НА КАТОЛИЦИТЕ - ЕРЕТИЦИ ВИЖТЕ "Св. 26 преподобномъченици Зографски"

 

По въпроса виж още: "ЗЛОВЕЩОТО ИЗКУСТВО НА ВАТИКАНА"

 

 ↑