Този сайт използва "бисквитки" единствено за да се създаде сесия за ползването му!
С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки"!   Разбрах
Православни
будители
Основната цел на “Будители” е да помогне за пробуждане на заспалия Български Православен народен дух, съхранил българите през робството и подтиснат от фашисти, комунисти и либерали - слуги на юдеите  Верую
На 24 април...

11 април по църковния календар - Св. свещеномъченик Антипа, епископ Пергамски. Св. мъченици Прокес и Мартиниан. Св. преподобни Фармутий Прочети повече

Търсене в сайта: Търсене на дата в календара:
06.10.2014 г. / 14:58:15 
Вяра
Отстъплението от вярата наречено “нов стил” II - ра част

 

Многобройни са предупрежденията и забраните на светата православна Църква и нейните светии относно всякакви нововъведения, които биха изменили светите канони на вярата, наложени от Новият завет с Бога, апостолските правила, светите вселенски и поместни събори. Пределно ясни са и съвременните светии по въпроса с въвеждането на новия календар в църквата.

Въпреки това на 18 юли 1968г. светия синод на Българската Православна Църква в послание No 5953 (пълният му  текст може да видите в края на статията) заявява, че Въвежда от 20 декември 1968 година поправения юлиански календар”, позволявайки си да “поправя” светите отци на съборната ни църква, приетия от тях богослужебен Устав – т.нар. Типикон и календара върху който той се основава.

Като начало ще споменем, че решението за въвеждане на новия стил е НЕЗАКОННО поради противоречие с устава на БПЦ от 1950г., който НЕ ПОЗВОЛЯВА на св. синод да променя нещо от Св. Предание, включително и църковния календар. Митрополитите са пазители на вярата и преданието, а не редактори.

Промяната на календара води до съкращаване, а в някои години и до унищожаване на един от основните пости – Петровия или още наречен Апостолски. Има и други груби нарушения, например в основни празници, като "Първо и второ намиране главата на св. Йоан Предтеча" и Благовещение.

Вижте например какво се казва в Апостолските постановления за Петровия пост: „След Петдесетница празнувайте една седмица, а после постете. Справедливостта изисква и да се радваме при приемането на даровете от Бога, и да постим след утешаването на плътта” (кн. 5, гл. 19).

За този пост с високо уважение разяснения и напътствия дават свети Атанасий Велики, свети Амвросий Медиолански, свети Лъв Велики и блаж. Теодорит Кирски. Особено обстоятелствено и вразумително говори за смисъла и значението на Апостолския пост св. Лъв Велики: „След продължителното празнуване на Петдесетница постът е особено необходим, за да очистим с подвиг нашите мисли и да се потрудим да станем достойни за даровете на Светия Дух (Слово 76).

А какво трябва да се прави с ония, които не почитат този основен пост е казал един от старите патриарси на съборната ни църква: „Седем дни и повече до празника на Петър и Павел всички верни –  миряни и монаси са длъжни да постят, а непостещите да бъдат отлъчени от общение с православните християни” (Антиохийския патриарх от ХІІ век Теодор Валсамон)

Един от основните абсурди в “поправеното” богослужение е разделянето при подвижните и неподвижните празници – едните остават в стария, другите “преминават” във новия стил?!

В тази връзка е уместно да се зададе и един съществен въпрос: АНГЕЛИТЕ ОТ НЕБЕСНИТЕ ЛИТУРГИИ КОИТО СЪСЛУЖВАТ С НАС НА ЗЕМЯТА, ЗА ДА СЛИЗА БОЖИЯТА БЛАГОДАТ ВЪРХУ НИ И ВЪРХУ СВЕТИТЕ ДАРОВЕ, КОИ СЛУЖБИ ПОСЕЩАВАТ - ПО СТАРИЯ ИЛИ ПО НОВИЯ СТИЛ?!

МОЖЕ БИ ЕЖЕГОДНОТО СЛИЗАНЕ НА БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН НА ВЕЛИКДЕН, ПОЯВАТА НА БЛАГОДАТНИЯ ОБЛАК НА ПЛАНИНАТА ТАВОР НА ПРЕОБРАЖЕНИЕ, ОБРЪЩАНЕТО НА ТЕЧЕНИЕТО НА РЕКА ЙОРДАН НА БОГОЯВЛЕНИЕ И РАЗПУКВАНЕТО НА ВЪРБИТЕ В РУСИЯ НА ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО, КОИТО СЕ СЛУЧВАТ ПО СТАРИЯ СТИЛ Е ДОСТАТЪЧЕН ОТГОВОР ОТ БОГА!

И В КРАЙНА СМЕТКА МОЖЕ ЛИ ДА ИМА ДВЕ РОЖДЕСТВА, ПРЕОБРАЖЕНИЯ, ВЪВЕДЕНИЯ НА БОГОРОДИЦА И Т.Н.?!

С ТЕЗИ ЧУДЕСА, КОИТО СЕ СЛУЧВАТ И ДНЕС НАШИЯТ НЕБЕСЕН ОТЕЦ ЯСНО НИ ПОКАЗВА ИСТИНАТА, КАКТО Е ПОСОЧИЛ И ИСТИНСКАТА ВЯРА В НЕГО, КОГАТО БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН РАЗЦЕПВА И ИЗЛИЗА ОТ МРАМОРНА КОЛОНА, ОКОЛО КОЯТО СА БИЛИ СЪБРАНИ ИЗГОНЕНИТЕ ОТ ХРАМА ПРАВОСЛАВНИ.

В тази връзка е необходимо да припомним думите на Христа СпасителяАко не бях сторил между тях делата, които никой друг не е сторил, грях не щяха да имат (Иоан. 15:24)

Въобще как може един християнин да се съмнява в правилността на календара, който църквата 2000г. ползва в богослужението си, който е бил в действие през земния живот на Спасителя, по който са датирани всички дати от църковната история, по който се случват ежегодните чудеса? След като вярваме в светостта и непогрешимостта на Едната църква, как тогава календарът й е сбъркан, та еретици и масони трябва да го поправят?

Кое обаче е най – фрапиращото в това послание No 5953?!

ТАМ ОТКРИТО И ЯСНО СА ЗАЯВЕНИ ИСТИНСКИТЕ ЦЕЛИ НА ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВИЯ СТИЛ:

...”приемането на тоя календар съответствува на икуменическите стремежи на св. Църква”.

Икуменизма представлява свръх ерес, подета от протестанти, подкрепена от масони и оглавена от папата, чиито замисъл е обединяване на всички християнски секти и ереси, а в по – далечен план обединяване на всички главни вероизповедания. Основен орган на тази ерес е “Световния съвет на църквите” - ССЦ?!

Крайната цел е създаване на единна, глобална религия, чиито духовен водач ще бъде АНТИХРИСТА – месията на сатана, очакван от юдеите, които са и основните инициатори и разпространители на ересите и разколите в християнството, а също и на някои по - нови масови религии, общества и братства.

С други думи патриархът и митрополитите на официалната ни църква, подчинявайки се на АНТИХРИСТКИЯ комунистически режим, бидейки негови агенти, ОТКРИТО И ЯСНО ЗАЯВАВАТ, ЧЕ С ПРИЕМАНОТО НА НОВИЯ СТИЛ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ СЪЗДАВАНЕТО НА НОВАТА ЕДИННА РЕЛИГИЯ НА АНТИХРИСТА!

В момента на икуменическите асамблеи се събират заедно и участват в литургийно общение католици, англикани, лютерани, старокатолици, реформати, презвитериани, баптисти, методисти, петде­сет­ни­ци и др. еретици и сектанти, както и православни духовници, включително и патриарси от официалните поместни църкви (В ТОВА ЧИСЛО И ОТ НАШАТА). Но освен този, категорично забранен от апостолските правила акт, там се извършва и друга мерзост – има общение и с други вярвания, включително юдеи, мюсюлмани, езичници, неопагани, шамани и т.н. които отричат Светата Троица  и божествената същност на Спасителя.

Например на шестата генерална асамблея на ССЦ Ванкувър, Канада, 31.VІІ.1983 г., индианските шамани издигнаха огромен тотем – идол и призоваваха “духа на своето племе”, т.е. бесът, който той символизира. Най – различни езически жреци биеха тъпани и танцуваха около ритуални огньове викайки демоните. След това бе осъществена икуменическата „лим­ска литургия” главен извършител която е бил англиканският „архиепископ” Рън­си в съслужение с шестима протестанти, от които две жени „свещенички” и със православен архиерей – епископ на Констан­тино­полска патриаршия, който носел Евангелието. При произнасяне на ектениите взели участие други православни, дохалкидонци и римока­то­лици.

Забележете – В тази “литургия” участвал и архиеп. Кирил, сега патриарх Московски и на цяла Русия. Същият този патриарх преди няколко години посети и парижка катедрала “Нотр Дам”, където осъществи съвместна литургия с местния еретик – римокатолически кардинал.

Мерзостите се засилват на асамблеята в Канбера, Австралия, 1991г. Австралийските туземци приветствали присъстващите с култови обреди, пълни с особена (бесовска) символика. Влезлите в „скинията” пре­ми­на­ли през „очистителен дим”. На „асамблеята” присъствали представители на всич­ки поместни православни църк­ви, включително и на нашата официална. Всички се включили във обща литургия с еретици и езичници.

Въпреки, че БПЦ под натиска на много свои честни служители и миряни прекрати официално” участие в ССЦ, тя продължава да праща свои представители на всяка среща. Ето и уклончивите мотиви за “излизане” на БПЦ от ССЦ: “След цял век православно участие в икуменическото движение и половинвековно присъствие в Световния съвет на църквите (ССЦ), не се наблюдава задоволителен напредък в многостранния богословски диалог между християните...

Какъв ли напредък в общението с еретиците и езичниците очаква нашия синод можем само да гадаем.

Двама митрополити на Българската патриаршия — Варненски Кирил (2 ред, 2-ри отляво) и Геласий (до него), — на съвместна молитва с католици, протестанти, будисти и други „религиозни лидери“ от цял свят. Букурещ, август 1998 г., и то след като Българската църква официално напусна Световния съвет на църквите. (Снимката е ксерокопие от в. Curentul, anul II, 202 (260), luni, 31 august 1998.)

БПЦ не само, че продължава да изпраща свои представители митрополити на всяка икуменическа асамблея, но те продължават да участват в литургически общения с инославни и езичници. Ето какво бе заявено от един от двамата наши митрополити преди присъствието им на 9-та асамблея проведена в Порто Алегре през 2006г.: ”желанието ни е да видим равнището, на което се намира икуменическият диалог в момента”.

Явно заявените “икуменическите стремежи” на митрополитите агенти си остават, както си остава еретическия календар по който служат.

Вече споменахме за предупреждението на свети Кукша Одески. Ще се спрем малко по - подробно на него, защото то описва едно съдбовно събитие, което е вече почти реалност.

Преподобни Кукша е роден в 1875 в с. Арбузинско, Херсон (Крим), на 20 години приема пострижение в расофор с името Константин, през 1931 г. е подстриган в схима и получава името на преп. Кукша. След идването на болшевиките на власт, през 1938 г. е изпратен за пет години в концлагер. Бог прославил преподобни Кукша като мъдър и боговдъхновен духовен наставник. При него се стичали хиляди хора, както за изповед, така и за духовно наставление и утеха. Най-често хората за него казвали, че когато си близо до преподобния „на душата ти става леко”. През 1994 г. преподобни Кукша е причислен към лика на светиите. Освен със светия си живот той е известен и с изключително точните си предсказания за антихристовите времена.

Предсказанието на преподобни Кукша Одески

„Скоро ще има вселенски Събор под названието „свети”. Това обаче ще е така наречения осми вселенски Събор, който ще бъде сборище на безбожници. На него всички вери ще се съединят в една. После ще премахнат постите, монашеството, ще разрешат на монасите и епископите да се женят, а на свещениците – да встъпват във втори брак. Но тези нововъведения не бива да се приемат.

Новостилният календар ще бъде въведен в цялата Вселенска църква.

Бъдете бдителни! Старайте се да посещавате Божиите храмове, докато са още наши. Скоро там няма да бъде добре да се отива, защото всичко ще бъде променено. Само избраните ще видят това. Хората тогава ще бъдат заставяни да ходят на църква, но ние в никакъв случай не бива да отиваме там.

Моля ви, стойте в Православната вяра до края на дните си и се спасявайте!

Свети Кукша Одески, в. "Православный Симбирск", 1998, № 21-22

РЕАЛНОСТТА ДНЕС:

На "всеправославна" среща проведена от 6 до 8 март 2014 г. в Истанбул, представителите на всички официални автокефални църкви (включително и нашата) взеха решение през 2016г. да бъде свикан "Свят и Велик събор на православната църква". Всяка една от поместните църкви ще бъде представлявана от двайсет архиереи. Всяка една ще има право на един глас. Сред официално обявените теми, които ще се обсъждат на "събора" ще са:

Установяване на един общ календар за всички празници.

Правила и препятствия за извършване на тайнство брак.

Въпросът за постите в съвременния свят.

Връзки с другите християнски конфесии.

Икуменическото движение.

Приносът на Православието в утвърждаването на християнските идеали за мира, братството и свободата.

Решенията на "всеправославната" среща са подписани от всички патриарси, включително и от българския Неофит, който е бил агент на антихристиянските комунистически служби, и е сред същите БЕЗБОЖНИЦИ описани от свети Кукша.

11 от 15 - те митрополита, членове на синода на БПЦ са били служители на тайните служби на антихристкия комунистически режим, а патриарх Максим, както е известно бе избран начело на Българската православна църква след решение на Политбюро на ЦК на БКП. Ще ви представим някои от верните слуги на сатана, които са предавали на богоборците своите миряни и свещеници и повечето от които все още са начело на официалната ни БПЦ (много от тях все още не са снети от отчет като агенти!). Забележете, че при голямата част от тях богоборческата им дейност е укрепена след специализации в западни еретически богословски институти и то през времената на комунизма

(няма да споменаваме тези, които не са вече между нас).

ПАТРИАРХ НЕОФИТ I - Симеон Димитров, агент с псевдоним Симеонов. Вербуван на 20.10.1983г. Сътрудничил на ДС, управление VI-III-I. Снет от действащ оперативен отчет през 1990 г.

Великотърновски митрополит Григорий - Йорго Стефанов, агент с псевдоним Ваньо. Вербуван на 06.11.1975г. Сътрудничил на ОУ на МВР-В. Търново-ДС; ОУ на МВР-Ст. Загора-ДС; ДС, управление VI-III-I. Не е снет от действащ оперативен отчет. От есента на 1982 г. архимандрит Григорий е на богословска (?!) специализация в университета в гр. Нюшател и Женева, а по-късно и в Икуменическия институт при ССЦ в Босей, Швейцария. Специализира в градовете Лондон, Бирмингам, Кентърбъри и Оксфорд, Англия. След това архимандрит Григорий е и сътрудник в отдела за Междуцърковни отношения (?!) при Св. Синод.

Видински митрополит Дометиан - Димитър Топузлиев е бил агент на Шесто управление на ДС с псевдоним Добрев. Вербуван е през 1972 година и няма данни кога е снет от действащ оперативен отчет. Дометиан е бил от 10.03.1967 г. на научна специализация в Монашеския център в Тезе, Франция, а от м. октомври същата година и в Икуменическия институт при ССЦ в Босей, Швейцария.

Старозагорският митрополит Галактион - Галактион Табаков е сътрудничил на службите ОУ на МВР-Враца-ДС; ДС, управление VІ-ІІІ-І с псевдоним Мишо. Не е снет от действащ оперативен отчет. По решение на Св. Синод бил изпратен на едногодишна богословска специализация(?!) в Източния църковен институт в гр. Регенсбург, Германия. През 1993 г. и 1994 г. е бил депутат.

Плевенски митрополит Игнатий - Иван Димов, агент и секретен сътрудник с псевдоними Пенев и Германски. Вербуван на 27.08.1980г. Сътрудничил на ОУ на МВР-Стара Загора-ДС; ДС, ПГУ-IV, управление VI-III-I. Не е снет от действащ оперативен отчет. От лятото на 1980 г. до пролетта на 1981 г. архимандрит Игнатий е на езикова и богословска (?!) специализация в Източния църковен институт в гр. Регенсбург, Германия.

Сливенски митрополит Йоаникий - Йоаникий Неделчев, агент с псевдоним Кирилиевич. Вербуван на 17.02.1977 г. Сътрудничил на ОУ на МВР-Сливен-ДС по линия на управление VI; ДС, управление VI-III-I. Не е снет от действащ оперативен отчет. През периода 1970-71 г. е специализант в Старокатолическия богословски институт в Берн, Швейцария.

Митрополит на САЩ, Канада и Австралия Йосиф - Йосиф Босаков, агент и секретен сътрудник с псевдоними Николов и Зографов. Вербуван на 19.12.1980г. Сътрудничил на ДС, управление VI-III-I, ПГУ-IV. Снет от действащ оперативен отчет през 1988 г.

Западно и Средноевропейски митрополит Симеон - Симеон Костадинов, агент и секретен сътрудник с псевдоними Христов и Торис. Вербуван на 03.11.1964 г. Сътрудничил на ДС, управление II-VIII-III, ПГУ-IV, ПГУ-Х. Не е снет от действащ оперативен отчет.

Врачански митрополит Калиник - Димитър Александров, агент с псевдоними Рилски и Велко. Вербуван на 01.07.1968г. Сътрудничил на ОУ на МВР-Русе-ДС; ОУ на МВР-Сливен-ДС; ДС, управление VI-III-III. Не е снет от действащ оперативен отчет. От 20.07.1968 г. до м. септември 1969 г. архимандрит Калиник е на научна специализация (?!) в Икуменическия институт при ССЦ в Босей, института в Лозана, а след това и в Берн и Женева, Швейцария.

Данните са взети от comdos.bg (ел. медия  на комисията по разкриване на досиетата) и от bg-patriarshia.bg (ел. медия  на Българската патриаршия)

На местно ниво много от нашите митрополити бяха документирани и уличени във връзки със местните масонски сатанински ложи, което кореспондира с агентурното им пребиваване в богоборческите комунистически служби и “специализацията” им в западните икуменически институти.

На 04.10.2009г. Старозагоркия митрополит Галактион “освети” тамплиерски събор и държа тържествено слово"(в-к”24 часа онлайн” 05. 10. 2009г.). Той провъзгласи бизнесмена Слави Бинев за архонт на церемония в Рим през 2007 г. Според Калин Янакиев, професор по философия в Софийския университет, Галактион е и "върховен настойник на рицарите тамплиери от Йерусалим"(в-к”Сега” Брой 4616 (39) 15. 02. 2013г.). На 30.01.2010г. от името на патриарха, видинският митрополит Дометиан поздрави и “благослови” масонски организации и тамплиерите при тяхна благотворителна акция (в-к”Стандарт” Брой 6121 от 30.01.2010г.).

На 07.01.2007г. левкийският епископ Павел “освещава” церемонията по основаването в България на върховен съвет 33-та степен към шотландския масонски ритуал. В публикацията относно събитието в официалния сайт на scottish rite of freemasonary изрично е упоменато “Bishop Paul, an important religious leader in Bulgaria and a Master Mason”, тоест епископ Павел е ГЛАВЕН МАСОН НА ЛОЖАТА В БЪЛГАРИЯ (за справка вижте http://204.3.136.66/council/journal/may01/hall.html,  в-к Стандарт Брой 7485 Година XXI и статията в православен сайт Достойно ест “ Битието, но не и "житието" на епископ Павел”). На снимката е с представителя на "великия командир" - C.B. Hall.

(На снимките: През юли 2009 г. в храма „Св. Димитър”, Доро­столска епархия, са били извършени „рицарски ръкополо­жения” от сино­дал­ния служител архим. Дионисий, известен със съслуж­енията си с тамплиери, масони и римо­ка­толици, при молитве­ното уча­стие на представители на т. нар. „рицари на Асизи”, на уни­ат­ския „архимандрит” Георги Елдъ­ров и на православния све­ще­ник Добри Чаков.)

През 2012г. синода на БПЦ отмени собственото си решение взето 5 години по – рано с което беше обявил за нецърковно награждаването с титла архонт на църковни дарители. Така “митрополитите” “узакониха” и без това вече започналата продажба на “достойнство” и “първенство” на съвременните фарисеибогатите бизнесмени от масонските ложи в България. Явно и “висшия клир” и неговите дарители масони са забравили думите на Спасителя “А ти кога правиш милостиня, нека лявата ти ръка да не знае, какво прави дясната та милостинята ти да бъде скришом...” (Матей 6:3-4). ( На снимката: награждаването на Бинев от Галактион и кардинал Бърнард Лоу. Преди "церемонията" Лоу бе уволнен от папата след педофилски скандал)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен гореспоменатото “провъзгласяване” на бандита сутеньор и масон Слави Бинев имаше и друг подобен показателен случай – “титулуването” на бившата комунистическа номенклатура, издателя на “Дума”, търговеца на оръжие, масона тамплиер Петър Манджуков (на снимката). Това направи небезизвестния любител на лукса, 45 годишеният “дядо” митрополит Николай, който е син на един от ръководителите на УБО – Методи Симеонов. (в-к”Марица” 10. 06. 2012г.)

Титлата архонт идва от древна езическа Гърция. Думата на гръцки е άρχων и православните текстове е употребявана с различни значения някои от които са началник на юдейската синагога: Мат. 9:18 или за описание на Сатаната (напр. в Мат. 9:34; 12:24. Марк. 3:22. Лук. 11:15. Йоан. 12:31; 14:30; 16:11. Еф. 2:21 и у някои древни църковни писатели, като св. Игнатий Богоносец, св. Юстин Мъченик, св. Атинагор Атински).

“Великият рицар” на тамплиерите, наричащи себе си православни рицари, проф. Овчаров обясняваше, че орденът използва православни свещеници, които четат молитвите в началото и в края на събранията”.

Можем да припомним на висшия клир, както и на цялото наше духовенство и миряни изгарянето живи на много православни монаси от Света гора, отказали да служат съвместно с католиците, обругаването на иконите, разрушаването на много православни храмове от страна на кръстоносците, подвига на многобройните знайни и незнайни наши светци мъчени зверски и убити заради православната си вяра от езичници, юдеи, мюсюлмани, католици и други еретици.

На “православните рицари” можем да кажем никога да не забравят датата 14 април 1205г., когато от Бога помазания наш ПРАВОСЛАВЕН цар Калоян обсади, натири в калта и изби “цвета” на еретиците рицари, пленявайки техния богоомразен император и спасявайки целия православен свят от тази богохулна, крадлива напаст!

Задължени сме да припомним и какво казва Светия Божи Дух в Евангелието, чрез апостолите и светите отци:

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ...

(Спасителен път има, защото сам Господ е казал ...”ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят"... (Мат. 16:18). За алтернативата на цялото това безумие, което се случва около нас, ще поговорим в края на материала.)

 ↑